Salgın Filmi Korona Virüsle Hit Oldu

Tüm dünyayı etkisi altına almaya başlayan Korona virüs, Contagion (Salgın) filmini yeniden gündeme getirdi. Film dijital platformlarda en çok izlenenler arasına girdi.

11.03.2020-09:07 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-09:05) Salgın Filmi Korona Virüsle Hit Oldu
Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıkıp dünya geneline yayılan Korona virüs 2011 yapımı Contagion (Salgın) filmini yeniden gündeme getirdi. Steven Sodeberg'in yönettiği ve Gwyneth Paltrow, Matt Damon, Jude Law, Kate Winslet gibi önemli oyuncuların yer aldığı film, Korona virüs nedeniyle dijital platformlarda en çok izlenenler arasına girdi.

9 yıl önce çekilen filmde yaşananlar ile Korona virüs salgını arasındaki benzerlikler dikkat çekiyor. Filmde birçok kişinin ölümüne sebep olan virüs Çin’den yayılıyor ve yarasadan insanlara geçiyor. Contagion filminde bulaştığı kişilerde ilk olarak gribe benzer semptomlar gösteren hastalık kısa sürede tüm dünyada binlerce kişiyi etkiliyor.

Filmin senaristi Scott Burns, film ve bugün yaşananlar arasında görülen benzerliklerle ilgili bazıları bu durumu esrarengiz bulsa da "Ben o kadar şaşkın değilim” dedi. Burns, “Çünkü filmle ilgili araştırmalar yaparken konuştuğum tüm uzmanlar bana ‘Böyle bir salgının çıkması zaman meselesi’ dedi. Bilim insanlarından öğrendiğim şey bu gibi şeylerin olacağıydı” ifadelerini kullandı. Burns’un senaryo danışmanlarından Doktor W. Ian Lipkin ise Çin’deki Corona virüs çalışmalarına yardımcı olmak için yola çıktığını belirtti. Filmin oyuncularından ünlü yıldız Gwyneth Paltrow ile gelişmelerin ardından maskeli paylaşımda bulundu. Paltrow, "Ben daha önce bu filmdeydim. Güvende kalın. Tokalaşmayın. Sık sık ellerinizi yıkayın” dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal