Şal Modelleri

Günümüzde şal modelleri büyük topuzlar yerine topuzun belirgin olmadığı şekillerde bağlanıyor. Peki, şal modelleri nasıl bağlanmalı? Kıyafetlerle uyumlu şal seçimi nasıl yapılır? Merak ettiklerinizi haberimizde bulabilirsiniz.

09.06.2020-15:11 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-15:13) Şal Modelleri

Tesettür giyim kombinlerinin en önemli parçası olan şalları bağlamak için farklı teknikler kullanabilirsiniz.

Topuz Yapmadan Nasıl Şal Bağlanır?

Geçtiğimiz yıllarda şal modelleri genelde büyük topuzlarla tercih ediliyordu. Moda sektöründeki gelişmeler tesettür giyim parçalarında harika dokunuşlar yaptı ve bugün oldukça farklı parçaları bulabiliyoruz. Hem kombin yaparken hem de yüzümüze en uygun şal modelleri arasından istediğinizi kullanabilirsiniz. Topuz yapmadan şal bağlama teknikleri günlük hayatta rahatlıkla kullanmanızı sağlayacaktır.

  • Pamuklu şallar oldukça kolay bağlandığı için tesettürlü kadınların en çok tercih ettikleri modeller arasında. Pamuklu şalları iç göstermemesi için ikiye katlayın ve bir ucunu uzun bırakın. Uzun ucunu boynun etrafına dolayarak öne alın. Topuz yapmanıza gerek kalmayan bu model minimalist ruhunuzu ön plana çıkaracaktır.
  • Medine ipeği şal akışkan şal modelleri arasında. Yakışan kadınlara çok farklı bir hava katan bu şalları topuz yapmadan bağlayabilirsiniz. Önünü yuvarlak olarak şekillendirdikten sonra altını iğnelemeniz yeterli. Sade giyindiğinizde yapabileceğiniz kolay ve pratik şal bağlama tekniklerinden biridir.
  • Sporcu boneleri son zamanların en sevilen parçaları arasında. Spor giyinmeyi seviyorsanız bu boneleri saçınızı topuz yapmadan kolaylıkla kullanabilirsiniz. Günlük hayatta yaptığınız tüm kombinlerle uyum sağlayacaktır.
  • Düşük topuz yaparak de geçmişin demode görünümlerinin önüne geçebilirsiniz. Önü yuvarlak şekilde belirledikten sonra şalların iki ucunu arkadan bağlayabilirsiniz. Günlük hayatta hem doğal hem de oldukça hoş bir görünüm kazanabilirsiniz.

Yüz Şekline Göre Nasıl Şal Bağlanmalı?

Şal modelleri bağlama teknikleri geçtiğimiz yıllara göre önemli ölçüde değişti. Eskiden karşımıza çıkan büyük topuzlar şimdilerde beğenilmiyor. Yüz şekline de yakışmadığı gibi kafanızı olduğundan çok daha büyük gösteriyor. Saçlarınızı kapatmak için örtülerin içinde büyük topuzlar, büyük tokalar kullanmanıza gerek yok artık. Saçınıza topuz yapmadan istediğiniz modeli kullanabilirsiniz.

Yüz şekline göre yapacağınız şal bağlama teknikleri yüz hatlarınızı tanımaktan geçiyor. Eğer uzun bir yüze sahipseniz şalı boyuna sarmak yerine göğüsleri örtecek şekilde serbest bırakabilirsiniz. Yuvarlak yüz hatlarına boyuna sarılan şal modelleri daha çok yakışır. Yüz hatlarınız çok ince kalıyorsa sporcu boneleri ya da bone seçebilirsiniz.

Kıyafete Göre Şal Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Şal bağlamak kadar kıyafetlerle doğru seçmek önemli. Şal renkleri ve desenleri oldukça fazla olduğu için yeni kapananlar bu konuda zorlanıyor olabilir. Eğer kolaylıkla şal bağlamak istiyorsanız pamuklu şalları tercih edebilirsiniz. Tüm kombinlerinize de yakışacak olan bu şallar oldukça kullanışlı.

Şal modelleri seçerken açık tonları seçmeye özen gösterin. Koyu renkli şallar bu sezon modern görünmediği gibi kıyafetlerle arasında sert bir geçiş olabiliyor. Desenli şallar kurtarıcı olabilir. Kıyafet rengine uygun desenleri olan şalları istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal