18.09.2020-14:30 (Son Güncelleme:26.04.2024-19:57)


1

Doğada çeşitli faydaları olan birçok bitki bulunmaktadır ve insanlar geçmişte olduğu gibi günümüzde de bitkilerden yararlanmaya devam ediyor. Bitkiler içlerindeki vitamin çeşitliliği sayesinde, hem vücut sağlığına hem de insan psikolojisine olumlu etki eder. Sakinleştirme özelliği başta olmak üzere birçok yararı olan bitki çaylarını sıraladık. İşte stresi azaltan ve sakinleştiren bitki çayları...



2

Ada Çayı

Ada Çayı

İlk kez Marmara Adası’ndan İstanbul'a getirilen ada çayının ismi bu sebeple ada çayı olarak anılmaya başlamıştır. Ege bölgesinde acı elma olarak bilinen bu bitki, tıbbi ve aromatik bir bitkidir. Ada çayının yaprakları kaynatılarak çay olarak içilebildiği gibi esansı elde edilerek kullanılabilmektedir. Ada çayı; depresyonu ve stresi azalttığı bilinen ada çayı, zararlı toksinlerden vücudu arındırır ve beyin fonksiyonlarını artırır. Ada çayı, ağız ve diş eti hastalıklarına iyi geldiği gibi, cilt lekeleri ve cilt hastalıkları için kullanılabilir. Mide ve kolestrol hastaları için rahatlatıcı etkisi bilinmektedir. Menopoz sonrası ada çayı tüketimi belirtileri azaltır. Ayrıca ada çayı, aşırı terlemeyi azaltır, sindirim sistemini korur ve ishale problemini giderir.



3

Lavanta Çayı

Lavanta Çayı

Güzel kokusuyla kolonya ve parfümlerde de çokça kullanılan lavanta, anksiyete, depresyon, uykusuzluk ve baş ağrısı, diş ağrısı gibi fiziksel ağrıları tedavi etmek amacıyla kullanılabilmektedir. Cilt ve saç tedavilerinin yanında, yaraları ve ağrıyı tedavi etmek için losyonlarda ve kremlerde de yer almaktadır. Lavanta çayını yapmak ise çok kolay, sadece 1 su bardağı sıcak suyun içine 1 tatlı kaşığı kurutulmuş lavanta ekleyip demlenmesini bekleyin.



4

Karanfil Çayı

Karanfil Çayı

Karanfil denince ilk akla gelen belki de karanfilin keskin kokusudur. Birçok faydasıyla bilinen karanfil demlenerek içildiğinde stresi azalttığı bilinmektedir. Karanfilin vücuttaki toksinleri temizleyici etkisi vardır. İster sıcak suya ekleyin, ister normal içtiğiniz çaya...



5

Melisa Çayı

Melisa Çayı

Sakinleştirici etkisiyle bilinen melisa çayının ağrı kesici özelliği vardır. Stresi önler, uykusuzluk problemini çözmeye yardımcı olur, grip ve nezle gibi hastalıkların hızla iyileşmesini sağlar. Ayrıca mide rahatsızlıklarına iyi gelir, adet sancılarının hafiflemesine yardım eder, hafızayı güçlendirir ve alzheimer riskini azaltır. Ateş düşürücü etkisi de olan melisa çayı, sindirimi kolaylaştırır, gaz sancılarını geçirir, tansiyonu dengeler, konsantrasyonun güçlenmesini sağlar ve kilo vermeye yardım eder.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR