Said Hatipoğlu Kimdir?

Sevilen ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu'nun oğlu olan Said Hatipoğlu, verdiği sohbet ve vaazlarla biliniyor. Peki, Said Hatipoğlu kimdir? Nihat Hatipoğlu kimdir?

30.04.2021-09:59 - (Son Güncelleme: 30.04.2021-09:59) Said Hatipoğlu Kimdir?

Televizyon ekranlarında vaaz ve dini bilgiler veren Said Hatipoğlu, babası olan ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu'nun izinden gitmeye devam ediyor. Dini konularda topluma faydalı bilgiler veren ve merak edilenlere yanıt veren Said Hatipoğlu 31 yaşında Ankara doğumlu fakat aslen Diyarbakırlı. Nihat Hatipoğlu ve Emel Hatipoğlu çiftinin 3 oğlundan biridir.

SAİD HATİPOĞLU KİMDİR?

1990 yılında Ankara'da dünyaya gelen Said Hatipoğlu, Babası Nihat Hatipoğlu'nu rol model alıyor. Hatip olmayı hedefleyen Said Hatipoğlu Üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinde tamamlamıştır.

Said Hatipoğlu, tasavvuf, mezhepler, edebi eserler, tarikatlar ve İslam kategorilerinde çeşitli eserler kaleme almıştır.

NİHAT HATİPOĞLU KİMDİR?

65 yaşında ve Diyarbakırlı olan Nihat Hatipoğlu, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü görevinde bulunmaktadır. Günümüzde Atv ekranlarında haftalık programları yayınlanmaya devam etmektedir. Diyarbakır'da 11 Mayıs 1955 gününde dünyaya gelen Nihat Hatipoğlu, Siirt ve Malatya'da ilkokul eğitimini tamamladı. 1975 tarihinde Uşak İmam Hatip Lisesi'ni ve Uşak Lisesi'ni bitirdi. 

1981 tarihinde Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde eğitimini tamamladı. Aynı Fakültede Hadis Ana Bilim dalında Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü adlı çalışmasıyla doktor, 2000 yılında da Doçent unvanını aldı. 2012 yılında ise Profesör oldu. 

1985-1987 tarihleri arasında Mısır'da Arapça üzerine eğitim gördü. İmam Hatip, Kur'an Kursları Müdürlüğü görevlerini yaptı. 11 Mart 2017 tarihi itibarıyla YÖK üyeliğine atandı. Şu anda ise Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde Kurucu Rektör olarak görev yapmaktadır. 

Nihat Hatipoğlu, ulusal televizyon kanallarında dini programlar hazırlayıp sunmaya 5 yıl Kanal A'da program yaparak başladı. Ayrıca Ankara'da yayın yapan iki yerel radyo içerisinde (Arifan radyo, Hedef radyo) 10 yıldan bu yana aralıksız olarak haftalık yayınlarına devam etmektedir. 

2004 senesin Ramazan ayında Flash TV'de, 2005 Ramazan ayında Star TV'de Sahur programını hazırlayıp ekranlarda sundu. 2005 yılında Star TV'de Dosta Doğru isimli programı sundu. 2005-2010 yılları arasında Ramazan ayı içerisinde Star TV ekranlarında İftar ve Sahur Programlarını sundu. Radyo ve televizyon izleyicileri İftar ve Sahur programlarını birinci olarak seçti. Programları Türkiye'de birçok radyoda yer almaktadır.

Halen atv'de haftalık programları devam etmektedir. Kırk civarında yayınlanmış Kaset, CD, VCD'si bulunmaktadır. Yurt içinde ve yurt dışında seri konferansları halen devam etmektedir. Yazı Makaleleri, Panel, Diyanet Dergisi, İslami Araştırmalar ve benzeri dergilerde yayınlandı. 18 Ocak 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne rektör olarak atandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal