Şahap Kavcıoğlu: Enflasyondaki Düşüşün Kalıcılığını Sağlayacağız

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) Genel Kurul Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, piyasalara politika faizinin enflasyonun üstünde oluşturmayı sürdüreceğini belirtirken Türk Lirası'nın itibarının da muhafaza edileceğini belirtti.

30.03.2021-16:10 - (Son Güncelleme: 30.03.2021-16:10) Şahap Kavcıoğlu: Enflasyondaki Düşüşün Kalıcılığını Sağlayacağız

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)  89. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurul Toplantısı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası İdare Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Merkez Başkanı Başkanı Şahap Kavcıoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

''ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERİNE GETİRECEĞİZ''

''Son bir yıldır yaşanan pandemi tüm dünya ekonomilerinde belirsizlikler ortaya çıkarmış, büyüme performanslarını ise olumsuz yönde etkilemiştir. Yaşanan gelişme sonrası ülkeler ise hastalığın olumsuz seyrini asgari seviyeye indirmeye çalışmışlardır.

Önümüzdeki dönemde TCMB çatısı altında üzerimize düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğimize inanıyorum.

''ENFLASYONU %5'E İNDİRME HEDEFİNE SIKI SIKI BAĞLIYIZ''

TCMB kanunla belirlenmiş görev ve yetkilileri çerçevesinde para politikası araçlarını etkin şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Enflasyonu yüzde 5 seviyesine indirme hedefine sıkı sıkıya bağlıyız.

''KARARLI VE AZİMLİ HAREKET EDECEĞİZ''

Bu hedefe varmak için kararlı ve azimli bir şekilde davranacağız. Elimizdeki araçları bağımsız şekilde kullanmaya devam edeceğiz.

Para politikasını sade şekilde uygulamaya devam edeceğiz. Enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz. Hedeflediğimiz düşük enflasyon ortamının sürdürülebilir büyüme ve istihdam artışı için önkoşul olduğunun farkındayım.

''ENFLASYONDAKİ DÜŞÜŞÜN KALICIĞINI SAĞLAYACAĞIZ''

Enflasyon ve enflasyon beklentileri sıkı bir para politikası duruşu gerektiriyor. Politika faizini enflasyon üzerinde bir düzeyde oluşturmaya devam edeceğiz. Kararlarımızı veri odaklı alacağız. Enflasyondaki düşüşün kalıcılığını sağlayacağız.

Reform paketindeki kazanımların hayata geçirilmesi enflasyondaki kalıcı düşüş için kritik öneme sahip olacaktır.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal