Sağlıkta OHAL İlan Ediliyor!

Eczacı Odaları bütün üyelerine bağlı olan eczane çalışanlarına Sağlık Bakanlığı sistemini kaydetmeleri talimatını gönderdi. Alınan bilgiye göre "Sağlıkta OHAL" başlatılacak.

20.03.2020-22:59 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-00:42) Sağlıkta OHAL İlan Ediliyor!

Haber365 İstanbul özel- Muhabirlerimizin edindiği bilgiye göre Eczacı Odaları bütün üyelerine bağlı olan eczane çalışanlarına Sağlık Bakanlığı sistemini kaydetmeleri talimatını gönderdi.

Akşam saatlerinde de bütün Devlet Hastaneleri ve Vakıf Hastaneleri Sağlık Bakanlığı tarafından pandemi hastanesi olarak ilan edilmişti.

Haber365.com'a konuşan toplum sağlığı uzmanları Bakanlık tarafından alınacak olan "Sağlıkta Olağanüstü Hal" durumunun endişe verici olmadığını aksine halka güven verici bir karar olacağını belirterek şu sözlere yer verdi:

"Eczanelerde bulunan ümidinin sistemini güçlendiren bütün aşıları ve temel tedavi ilaçlarının, Bakanlığın kaydına alınması satış ve dağıtımının bizzat Bakanlıkca yapılması en doğru olanıdır. Böylece coronavirüsle mücadele daha sağlıklı ve daha az hasarlı yürütülür."

Muhabirlerimizin edindiği bilgiye göre "Sağlıkta OHAL" önümüzdeki hafta başında başlatılacak.

Bakan Koca, sosyal medya paltformu Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda, "Son 24 saatte 3 bin 656 şüpheliye test yapıldı. 311'i pozitif çıktı. Hasta sayımız 670'e ulaştı. Yaşlı ve direnci zayıf 5 hastamızı kaybettik. Bugüne dek toplam 9 can kaybımız var. Tamamı yaşlılarımızdan. Yaşlılarımızı koruyalım. Mücadelemizde bir an bile esneklik göstermeyelim." sözlerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal