Yüksek Tansiyona Karşı Süt!

Yüksek tansiyon, kanın atardamara uyguladığı kuvvetin, kalp hastalığı gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı bir rahatsızlıktır. Peki, süt yüksek tansiyonu düşürür mü? Detaylar haberimizde...

18.04.2018-14:58 - (Son Güncelleme: 15.09.2021-09:29)

Hipertansiyon, kanın atardamara uyguladığı kuvvetin kalp hastalığı gibi ciddi sağlık problemlerine sebep olabilecek derecede yüksek olduğu toplumda 40 yaşından sonra görülme sıklığı artan tıbbi duruma verilen isimdir. Hipertansiyon için en etkili çözümlerden biri de süttür. Peki, süt yüksek tansiyonu düşürür mü? 

SÜT HİPERTANSİYONU NASIL ETKİLER?

Yapılan bilimsel çalışmaların sonuçlarına göre, az miktarda tüketilen kalsiyum, magnezyum ve fosfor hipertansiyona sebep olabilmektedir. Çünkü, sütün yüksek oranda kalsiyum ve potasyum içermesi sonucunda kan basıncı ve yüksek tansiyon dengelenir.Kalsiyum deposu olan süt, optimal kan basıncının sağlanmasında önemli bir rol oynar. Bireylerin, sağlıklı bir yaşam için günde en az 1 bardak süt tüketmesi öneriliyor. Süt ve süt ürünleri içeren, yağ ve kolesterol barındırmayan, protein içeren bir diyet ile yetişkin kişilerde kan basıncının 5.5/3.0 mmHg düşürüldüğü belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal