Yeşil Çayın Gözlere Olan Etkisi Herkesi Şaşırtıyor!

Vücudun en önemli organlarından biri olan gözlerde yaşanan herhangi bir rahatsızlık yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Peki, gözlerde yaşanan ağrılara ne iyi gelir? Göz ağrısı için evde neler yapılabilir? İşte detaylar…

12.02.2020-13:12 - (Son Güncelleme: 12.02.2020-13:06) Yeşil Çayın Gözlere Olan Etkisi Herkesi Şaşırtıyor!

Gözde oluşan iltihaplanma ve ağrılara karşı evde uygulayabileceğiniz alternatif yöntemleri sizin için bir araya getirdik. Bu yöntemler neticesinde gözlerinizde hala ağrı hissediyorsanız mutlaka bir göz doktoruna görünmeyi ihmal etmeyin.

GÖZ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

PATATES

Sıkılaştırma özelliği bulunan çiğ patatesin gözlerdeki iltihap ve kaşıntı gibi rahatsızlıkların etkisinin azaltılmasında önemli ölçüde etkisi bulunmaktadır. Çiğ olan patatesin kabuklarını soyup dilimlere ayırın ve ardından buzdolabında bekletin. Patatesler kararma özelliğine sahip olduğu için suyun içerisine koyup o şekilde dolapta bekletin ve soğuk olan patateslerden iki dilim alarak gözlerinizin üzerine koyun. Bu gözlerinizde ağrıyı ve iltihabın etkisini azaltacaktır.

SALATALIK

Salatalık içeriğinde bulunan vitamin ve mineraller vücut için faydalı olduğu gibi cilt için de oldukça önemli etkileri bulunmaktadır. Gözlerde oluşan kaşıntılar için de oldukça etki sağlayan salatalık tahriş ve şişlik gibi sorunlara da iyi gelir. Göz ağrısı veya kaşıntı için kullanacağınız salatalığın kabuklarını soyun ve dilimlenmiş şekilde 2 tanesini gözlerinizin üzerine yerleştirin. Bu şekilde 15 dakika boyunca bekletin.

SOĞUK KOMPRES

Gözlerde oluşan ağrılar için etkili sonuçlar veren soğuk kompres ağrılardan ileri gelen şişliklere de iyi gelmektedir. Fakat soğuk kompres uygularken çok dikkat etmek gerekir. Soğuk cismi İnce bir tülbente veya beze sararak uygulamak daha doğru olur. Soğuk kompres için ince bir tülbenti veya bezi soğuk cisme sararak göz çevresine masaj yapabilirsiniz.

YEŞİL ÇAY

Yeşil çay sağlık için oldukça faydalı bitki çaylarından biridir. Gözde oluşan kaşıntı ve iltihapların tedavisinde kullanıldığında iyileşme sürecinde hızlanma söz konusudur. Öte yandan gözlerde mikrobik bir durum oluşmuşsa bu durumda da iyileşme gösterecektir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal