18 Eylül 2019
  • Istanbul 21.11°
  • Ankara 13.89°
  • Izmir 17.22°
İmsak 05:14
Güneş 06:40
Öğle 13:04
İkindi 16:32
Akşam 19:17
Yatsı 20:38
BIST101.447
Dolar5,7068
Euro6,3179
Altın275,4785

Yeşil Çaydan 5 Kat Daha Fazla Yağ Yaktıran Çay: Matcha Çayı

Bir yeşil çay türü olan Matcha çayı, özel bir işlemden geçirilip toz haline getirildikten sonra tüketilir. Bu haliyle sade yeşil çaydan daha etkili hale gelen ve yağ yakımını arttıran Matcha çayının saymakla bitmeyen faydaları nelerdir?

Yeşil Çaydan 5 Kat Daha Fazla Yağ Yaktıran Çay: Matcha Çayı

Yeşil Çaydan 5 Kat Daha Fazla Yağ Yaktıran Çay: Matcha Çayı

Gölge yerde yetiştirilen çay ağacı yapraklarının kurutulup toz halini almasıyla elde edilen matcha çayı, bir yeşil çay türüdür. Genellikle Gyokuro cinsi çay ağaçlarından elde edilir. ‘Matcha’ kelimesinin anlamı ise, ‘ufalanmış çay’dır. 

 

MATCHA ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

  • İçerdiği yüksek oranda antioksidan sayesinde metabolizmayı hızlandırır, vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Yapılan araştırmalar, matcha çayının yeşil çaya oranla çok daha fazla antioksidan içerdiğini ortaya koymuştur.
  • Sindirim sistemini düzenleyerek bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur, kabızlığı giderir.
  • A, B, C ve E vitaminleri bakımından zengindir.
  • Cildi yeniler, canlandırır.
  • Yeşil çaydan 5 kat daha fazla L-theanine içeren matcha, konsantrasyonu arttırmada da oldukça etkilidir.
  • Yağ yakmaya yardımcı olarak kilo verme sürecini kolaylaştırır.
  • Kolesterolü düşürür.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.

 

NASIL DEMLENİR?

Çay olarak özel bir yöntemle demlenip içilen matcha, aynı zamanda sütlü çay karışımlarında, milk shake ve smoothie gibi içeceklerde; kek,kurabiye ve çeşitli tatlı tariflerinde de kullanılabilmektedir.

 Bir fincan matcha çayı demlemek için gerekli malzemeler:

  • Kaynatılıp dinlendirilmiş bir fincan su
  • Bir çay kaşığı dolusu matcha tozu

 Geleneksel yöntemle matcha çayı hazırlamak için, seramik bir kase ve Japonların çay seremonilerinde kullandığı bambu malzemeden yapılmış bir karıştırıcı olan chasen kullanılır. Kabın içerisine koyulan tozun üzerine kaynatılıp dinlendirilmiş su ilave edilir ve chasen ile iyice karıştırıldıktan sonra fincana alınır. Eğer seramik kabınız ve chasen’iniz yoksa, büyükçe bir cam kasede de karışımı çırparak hazırlayabilirsiniz. Ağzı kapalı termos gibi bir kabın içinde çalkalamak da benzer bir etkiyi sağlayabilir. Hazırlanan matcha çayı, soğutmadan içilmelidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Sağlık Haberleri