Varis Tedavisi İçin Öneriler

Genetik faktörler, yaşam kalitesi gibi birçok etken kadınlarda bacak varisi oluşmasına sebep oluyor. Kadınların yüzde 70'inde görülen varisin tedavisi için birkaç yöntem var.

17.01.2019-16:51 - (Son Güncelleme: 17.01.2019-16:47) Varis Tedavisi İçin Öneriler

Genetik faktörler, yaşam kalitesi gibi birçok etken kadınlarda bacak varisi oluşmasına sebep oluyor. Kadınların yüzde 70'inde görülen varisin tedavisi için birkaç yöntem var. İşte detaylar...

Domates dilimleri

Günde birkaç kez, ince dilimlenmiş domateslerin hasta venlerin üzerine konmasının varislere iyi geldiği söylenmektedir.

Esansiyel yağlarla yapılan masaj

Esansiyel yağlar ile bacaklara masaj yapılmasının dolaşımı arttırarak bacaklardaki kalın ve ince varisleri ortadan kaldırdığı iddia edilmektedir.

Egzersiz yapmak

Egzersizin pek çok yararı vardır. Düzenli egzersiz sayesinde kilonuz kontrol altında tutulabilir; kaslarınız güçlenir, kalp ve akciğer sağlığınıza olumlu etkiler sağlanır. Egzersiz ile varislerinizi tedavi edemezsiniz ama sağlıklı bir vücut dolaşımına ve varis oluşumunu geciktirmeye yardımcı olursunuz.

Basınçlı Çoraplar

Eski varis çoraplarının yerini alan modern ve kademeli basınçlı çoraplar, varis oluşumunun geciktirilmesinde, hastalık oluşmuş ise yavaş ilerlemesinde ve yakınmaların hafiflemesinde büyük yarar sağlarlar.

Kemik suyu tüketilmeli

Günde 25-30gr kemik suyu içmenin bağ dokularındaki kollajeni desteklediği ve böylelikle varislerin ortadan kalktığı söylenmektedir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal