Türkiye'de 'Mikroçip' İle 10 Bin Bebek Doğdu

Mikroçip yöntemi, Harvard’da bir Türk bilim adamı tarafından geliştirilmiştir. Türkiye’de de git gide yaygınlaşan bu yöntem, yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Oldukça umut vaat eden mikroçipli tüp bebek tedavisi birçok anne ve baba adayının bu arzularını gerçekleştirmesine yardım etmiştir. İşte detaylar...

24.04.2018-12:52 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-12:56) Türkiye'de 'Mikroçip' İle 10 Bin Bebek Doğdu

Mikroçip yöntemi,  Harvard’da bir Türk bilim adamı tarafından geliştirilmiştir. Türkiye’de de git gide yaygınlaşan bu yöntem, yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Oldukça umut vaat eden mikro çipli tüp bebek tedavisi birçok anne ve baba adayının bu arzularını gerçekleştirmesine yardım etmiştir. İşte detaylar...

GEBELİK ŞANSI YÜKSEK

Mikroçip yönteminin uygulanması ile beraber, gebelik oranlarında oldukça etkin bir artış görülmüştür. Mikro akışkan çip teknolojisi ile spermler arasından DNA yapısı en ideal olan spermleri seçmek mümkündür. Bu sayede de daha iyi embriyolar oluşturulabilmekte ve oldukça başarılı neticeler elde edilmektedir. Teknolojinin henüz yeni yeni yaygınlık kazanması sebebi ile her merkezde kullanım alanına sahip değildir. Fakat tüp bebek gelişimlerinden ve yeniliklerininden geri kalmayan merkezlerde, bu yöntem uygulanmaya başlamıştır.

 Mikroçip yöntemi ile sağlıklı spermlerin diğerlerinden ayırt edilmesi sağlanır. Sperm çipleri mikro kanalcıklardan meydana gelir. Mikro kanallar da iyi kalitedeki spermlerin seçimine yardım eder. Bu yöntem ile sağlıklı olmayan, DNA’sı ufak da olsa hasar görmüş her sperm bir bölümde toplanır. Dİğer bölümde ise, kaliteli ve hasarsız olan sağlıklı spermler mikro kanallardan geçer ve orada toplanır. Dolayısı ile sağlıklı spermlerden oluşturulan embriyolarla daha yüksek gebelik sonuçları elde edilmiş olur. Kaliteli spermler ve yumurta hücresinin birleşmesi ve neticesinde döllenmesi ile, 5. Güne ulaşan blastosist embriyolar elde edilir. Gebelik şansı bu embriyolarla daha da üstlere taşınır.

Tüp bebek tedavisiyle bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin bu yöntemi tercih etmesi durumunda, başarı oranlarının daha yüksek olması kaçınılmazdır. Mikro çipli tüp bebek tedavisi ile gebelik elde edilebilir, elde edilen gebeliklerde de bebekler oldukça sağlıklı olur. Çünkü spermler seçilirken en kaliteli ve en sağlıklı olanlar tercih edilmektedir. Bu yöntemin bu denli başarılı olmasındaki kaynak, spermler arasından DNA’sı en kaliteli olan spermleri kullanmaktır. Bu sayede oluşturulacak embriyoların da DNA yapısı oldukça kaliteli olacaktır. Bu sayede embriyo rahme daha kolay tutunur, gebelik sağlıklı bir şekilde gelişir.

MİKROÇİPLİ TÜP BEBEK TEDAVİSİ NASIL UYGULANMAKTADIR.

Tüp bebek tedavisi esnasında doğal yollardan ya da diğer yardımcı üreme yöntemleri ile hamile kalamayan adayların bebek sahibi olması için birçok yöntem geliştirilmeye çalışılır. Mikroçipli tüp bebek tedavisinde de ilk olarak anne adayına yumurta sayısını arttırmak için yumurtalıkları uyarıcı bir tedavi verilir. Bundan dolayı anne adayına bazı hormon ilaçları uygulanır. Bu sayede bir ayda yeterli sayıda yumurta elde edilmesi sağlanır. Bu yumurta hücreleri laboratuvar koşullarında baba adayından elde edilen sperm hücreleri ile döllendirilir. Bu sayede adaylarda gebelik oluşturulmaya çalışılır.  Bu aşamalar klasik tüp bebek tedavisinde de de uygulanan aşamalardır.Fakat embriyolar içinde kaliteli olan embriyoların seçilmemesi durumunda hamileliğin oluşma şansı düşecektir.

İşte mikro çipli tüp bebek tedavisinde ise yüksek kaliteli embriyolar ile, gebelik şansı yükselcektir.  Geliştirilmiş sperm çipleri ile, hormonların meydana getirdiği mikro kanalcıklarla vücudun kendi işleyişi taklit edilmiştir. Tıpkı bir süzgeç gibi sağlıklı ve kaliteli olan spermler diğerlerinden ayırt edilmektedir. Mikro kanalcıklardaki bu sağlıklı spermler farklı bir alanda toplanır. Mikro enjeksiyon yöntemi ile ayırt edilmiş spermlerin yumurta hücresiyle döllendirilmesi ile anne ve baba olmak isteyen adayların bu hayallerine kavuşma şansı artar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal