Trigliserid Yüksekliği

Bitkisel ve hayvansal yağların ana bileşenidir. Yağ ve yağ içeren tereyağ, margarin, mısır özü, canola yağı tamamıyla trigliserid formatındadır. Kişi yağlı yiyorsa ve alkolü fazla miktarda tüketiyorsa trigliseridin yüksek çıkma olasılığı çok yüksektir. Trigliserid Yüksekliği hakkında bilinmeyenler haberimizde.

31.05.2018-16:12 - (Son Güncelleme: 31.05.2018-15:46) Trigliserid Yüksekliği

 Bitkisel ve hayvansal yağların ana bileşenidir. Yağ ve yağ içeren tereyağ, margarin, mısır özü, canola yağı tamamıyla trigliserid formatındadır. Kişi yağlı yiyorsa ve alkolü fazla miktarda tüketiyorsa trigliseridin yüksek çıkma olasılığı çok yüksektir. Trigliserid Yüksekliği hakkında bilinmeyenler haberimizde...

Çok fazla doymuş yağ, karaciğer tarafından kollestrol oluşturur ve kandaki  kolestrol seviyesini yükselir. Üzerine çok fazla kalori alındığında  ve alkol alındığında ise, karaciğer bunu trigliseride dönüştürür ve kandaki trigliserid seviyesini yükselttir.

TRİGLİSERİD YÜKSEKLİĞİ

Trigliserid yüksekliği, kolesterolden farklı olarak yediğimiz et ve yağdan ziyade şeker, patates, pirinç, nişasta, un gibi yiyeceklere, yani karbonhidrat grubuna bağlıdır. Trigliserid seviyesindeki yükseklik, eğer genetik değil ise, iyi bir diyetle, birkaç günde normale dönebilir. Trigliserid seviyesini ölçtürürken bir gece önce alkol almamış, ağır yemek ve tatlı yememiş olmak gerekir.

Trigliseridi Düşüren Yiyecek ve Bitkiler :

Somon balığı, ton balığı, uskumru,

Ceviz, badem, fındık,

Soya fasülyesi, kuru fasulye,  nohut, mısır, mısır unu,

Patates, domates, havuç, pırasa sarmısak. soğan, lahana, semizotu, brokoli, marul ve diğer yeşil yapraklı sebzeler,

Kiraz, çilek, elma, erik, limon,

Bira mayası,

Adaçayı, Ardıç, Ay Çiçeği, Buğday Çimi, Karabaş Otu, Kekik, Kuşdili, Nane, Çavdar,

Keten tohumu yağı, kanola yağı, soya yağı,Trigliserid seviyesini düşürür.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal