Tiroide Ne İyi Gelir?

Tiroid nedir? Tiroide ne iyi gelir? Tiroid hastalığına bitkisel çözümler nelerdir? Troid hastaları ne yememeli? Tiroid'e iyi gelen besinler nelerdir? Tiroid hastaları nasıl beslenmeli?

08.06.2018-11:05 - (Son Güncelleme: 22.06.2021-13:40)

Tiroid nedir? Tiroide ne iyi gelir? Tiroid hastalığına bitkisel çözümler nelerdir? Troid hastaları ne yememeli? Tiroide iyi gelen besinler nelerdir? Tiroid hastaları nasıl beslenmeli? Tiroid hastalıkları nasıl ortaya çıkar? Tiroid hastalığına iyi gelen bitkilerle uygulanacak tedavi ilaç tedavisiyle geçirmeye çalıştığınız iyileşme sürecinizi hızlandırabilmektedir. Peki, tiroide iyi gelen bitkiler hangileri? gibi hayati önem taşıyan hastalıklar hakkında tüm merak ettiklerinizi haberimizin detayında bulabilirsiniz.

TİROİD NEDİR?

Tiroit; insanın boğazında yer alan bir organdır. Adem elması olarak tanımlanmış olan yerin hemen altındadır. Bunun yanı sıra arkasında soluk borusu vardır dışarıdan bakıldığı zaman U harfine benzer. Aynı zamanda bir kelebeği de andırır. Birden çok fonksiyona sahip olmasından dolayı son derece kritik bir öneme sahiptir.

Tiroid hormonlarının az ya da fazla çalışması, tiroid bezinde oluşan kitleler belli başlı rahatsızlık arasında görülür.

Tiroid olarak bilinen tiroid bezinin az çalışması durumunda kişiler bazen kilo vermekte zorlanır. Bu rahatsızlık metabolizmanın yavaşlamasına ve bedenin normalden daha fazla sıvı tutmasına neden olur. Bu rahatsızlık kadınları erkeklerden daha çok etkilemektedir. Boynun altında bulunan tiroid bezi yavaşladığından hormon üretimi yavaşlar.

Hormon üretimi yavaşlayınca sürekli olarak şu belirtiler görülür: 

- Sürekli yorgunluk, 

- Regl döneminde değişiklikler, 

- Yavaş metabolizma, 

- Soğuğa duyarlılık, 

- Kolaylıkla kilo alma ve zor verme (özellikle yüz ve bel bölgesi ve basenlerde yağlanma) 

- Saç ve ciltte kuruluk, 

- Boğuk ve çatallı ses tonu, 

- Uyku bozukluğu, 

- Normalden daha kötü seyreden kemik erimesi sorunu, 

- Kabızlık 

- Eğer kaşlarında seyrelme görüyorsanız tipotiroide meyilli olabilirsiniz. Bu belirti aynı zamanda tiroid başlangıç seviyesinde olduğunuzu gösteriyor olabilir. 

Hipotiroid sorunu çeken kişiler bu belirtileri azaltmak için yeni beslenme alışkanlıkları benimsemelidir.

TİROİDE NE İYİ GELİR? 

tiroide iyi gelen bitkiler nelerdir?

Tiroid bir hastalığı ifade etmek için kullanılmaz. Çünkü boğazdaki özel bir bölüm, bu isim ile bilinir. Gerek burada ortaya çıkan sorunlarla baş etmek gerekse tiroidin daha iyi bir performans göstermesini sağlamak için özel besinlerin kullanımı şarttır.

Diyetinizde yapacağınız değişiklikler tiroid iyileştirmede çok faydalı olacaktır. Öyle ki tiroit ilk aşamaları doğru diyetle ilaç almaya gerek duymadan geçirilebilir.

Tiroidin beslenmesi konusunda iyot tüketimi tavsiye edilir. Bunun yer aldığı besinleri bulmak ve tüketmek şarttır. 

Bunların içinde yeşil yaprağa sahip olan sebzeler, kayatuzu, kızılcık, yumurta, deniz yosunları öne çıkar. Hem T3 hem de T4 hormonlarının ne kadar fazla iyota sahip olursa o kadar iyi bir performans gösterir. Bundan dolayı çok kritik derecede bir önemi vardır.

Çinko, tiroit için en iyi gelen ürünlerin içinde ilk sıralarda yer alır. Bunun eksik olması gibi durumlarda son derece rahatsız edici olan sorunlar ortaya çıkar. Bunların arasında zayıflama, saç dökülmesi söz konusu olabilir. Bu yüzden çinko içeren yiyeceklere yönelmek gerekiyor. Bunların içinde ıspanak, chia tohumu, kabak, sığır eti bulunur.

Tiroide iyi gelen maddeler içinde yer alan selenyumu unutmamak lazım. Bu, çok farklı ürünlerde bulunur. Yumurta ve kuzu ciğeri bunların başında gelir. Bunun yanı sıra ıspanak, mantar, kaju, mercimek, kuru fasulye ve ay çekirdeği de mevcuttur. Genellikle çok ciddi sayılabilecek tiroit problemlerinde her daim bu maddenin eksik olduğu bilinir. Bir an önce temin edebilmek için yukarıda saymış olduğumuz ürünleri tüketmek lazım

TİROİDE İYİ GELEN VİTAMİNLER HANGİ YİYECEKLERDE BULUNUR?

Tiroidi besleyen vitaminler kesinlikle unutulmamalıdır. Bunların olduğu ürünler ve vitamin türleri ise şöyle;

- B vitamini bu organı çok iyi bir biçimde beslediği için her daim öne çıkar. Temin edilmesi şarttır. Bunun için özellikle Antep fıstığı yemek tavsiye edilir. Aynı zamanda organik yumurta, ton balığı ve somon balığı bu açıdan çok zengin olmasıyla dikkat çeker.

- Gerekli olan demiri elde etmek için mercimek, kuruyemiş ve yeşilliği tüketmek lazım. Bunların tümünü tiroit üstünde çok olumlu ve aynı zamanda besleyici olan etkileri vardır.

- K2 vitaminini içeren kombu çayı, kefir, turşu, mera tavuğunun vermiş olduğu yumurtalar, sığır etinin tüketilmesi gerekir. Böylelikle tiroidin çalışması hem işlevsel hale gelir hem de ortaya çıkan performans yükselir. Bu da sağlıklı bir yaşamın en temel kuralları içindedir.

İsterseniz tiroidi olan kişilerin yemesi gereken gıdalara hep birlikte göz atalım:

SARIMSAK 

Uyarıcı etkiye sahip sarımsak soğuya duyarlılık, yorgunluk ve uyuşukluk halini gidermede faydalıdır. Ayrıca tiroit birlikte sıkça görülen kalp sağlığı, tansiyon, yüksek kolesterol ve bakteriyel iltihap rahatsızlıkları için sarımsak tüketmeniz tavsiye edilir.

KIRMIZIBİBER

Kırmızıbiber metabolizmayı doğal olarak hızlandırır. Bu etki tiroit sorunu olan biri için çok faydalıdır. Kırmızıbiber beden ısısını arttırır. Ayrıca kabızlık ekrem ağrılarına iyi gelir. Acı biber tüketmeye başlayacaksınız onu diyetinize azar azar katmaya çalışın. Böylece sindirim sorunu çekmezsiniz.

ZENCEFİL 

Zencefil metabolizmayı hızlandıran ve bedenin su tutmasını önleyen hoş kokulu bir baharattır. Zencefilin içerdiği potasyum, magnezyum ve çinko tiroit bezinin çalışmasına yardımcı olur.

İYOTLU GIDALAR 

Tiroit sebeplerinden biri de vücudun yeterli iyot alamamasıdır. Bu nedenle iyot yönünden zengin gıdalar tüketerek tirioid belirtilerini azaltabilirsiniz. Balık, yumurta, et, antep fıstığı, yulaf, organik yoğurt ve patateste bol miktarda iyot bulunur.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI 

Saf hindistancevizi yağı trigliserit yönünden zengin, doymuş bir yağdır. Günlük tavsiye edilen doz iki yemek kaşığıdır. Sabah kahvaltıdan önce ve gece yatmadan önce ve gece yatmadan önce birer kaşık tüketebilirsiniz. Bu besin maddeleri metabolizmayı hızlandırır ve kilo vermeye yardımcı olur.

REZENE 

Rezene hormonları harekete geçirir ve daha bedende çok üretilmelerini sağlar. Bu yüzden tiroit bezi az çalışan kişilerin tüketmesi tavsiye edilir.

GİNSENG

Ginsengde tiriot sorunu çekenlerin tüketmesi gereken güçlü ve doğal bir uyarıcıdır. Ginseng metabolizmayı hızlandırır ve kilo vermeyi kolaylaştırır.

SUSAM

Tiroit bezimiz vücudun kalsiyumu emmesini sağlayan kalsitonin hormonunu üretir. Bu yüzden tiroit sorunu olan kişilerde kemik erimesinde görülebilir.

DEREOTU

Bulunmaz bir nimet dereotu yoğurda karıştırıp yiyebilir. Tiroit ile ilgili şikayetlerinizin ortadan kalkmasına yardımcı olacaktır.

TİROİD HASTALARI NE YEMEMELİ?

Bazı yiyecekler tiroid hastaları için uygun olmayabilir. Aşağıda, tiroid hastalarının kaçınması gereken besinleri listeliyoruz:

- Beyaz şeker

- Beyaz un

- Brokoli

- Beyaz lahana

- Turp

- Şeftali

- Çikolata

- Kırmızı ve karalahana

- Brüksel lahanası

- Karnabahar

- Soya

- Ispanak

- Yerfıstığı

- Böğürtlen

- Darı

TİROİD HASTALIĞINA BİTKSEL ÇÖZÜM

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, tiroid tedavisi için bitkisel çözüm öneriyor. 3 ay boyunca dereotu kürü uygulayan kişilerin tiroid bezleri daha hızlı çalışmasına yardımcı oluyor.

Kahvaltı, öğle ve akşam yemeğinden hemen önce bir yemek kaşığı dereotu yiyip üzerine bir bardak su için. Bu kürü 3 ay boyunca hiç ara vermeden uygulamanız gerekiyor

İbrahim Saraçoğlu, hem hipertiroid, hem hipotiroid için dereotu kürünü önermektedir. İbrahim Saraçoğlu, dereotunda bulunan iki ana etkin maddenin, tiroid hormonları olan T3 ve T4’ü dengelemede yeterli olabildiğini söylüyor. Yani tiroid bezi hızlı çalışıyor ise yavaşlatıyor, yavaş çalışıyor ise hızlandırıyor. Neticede hem hipotiroid hastaları hem de hipertiroid hastaları için dereotu faydalıdır.

DERE OTU KÜRÜ FAYDALI MIDIR?

Dereotu kürü tiroid hormonlarını dengeler, sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Bunun yanısıra nodüllerin küçülmesinde veya tamamen yok olmasında da dereotu kürü etkilidir. Birkaç mm büyüklüğündeki nodülleri tamamen yok edebilir, cm düzeyindeki nodüllerin ise sadece küçülmelerinde etkili olabilir. Dereotu kürüne ek olarak, tiroid nodüllere karşı başka bitkisel kürler de bulunmaktadır.

İBRAHİM SARAÇOĞLU DEREOTUNUN KÜRÜNÜN YAPILIŞI

- 3 ay boyunca çok basit olan kürümüzün uygulanması gerekiyor. 

- Sabah, öğle ve akşam,  aç karnınıza, öğünlerden 15 dakika kadar önce 1 yemek kaşığı dolusu taze yeşil dereotu birkaç kez çiğnendikten sonra 2-3 yudum su ile yutulur. Bu küre hiç ara vermeden 3 ay devam etmelisiniz.

 -İbrahim Saraçoğlu, dereotu kürünün ikinci ayından sonra tiroid hormonlarınızı zaman zaman kontrol ettirmenizi tavsiye ediyor. Çünkü kullandığınız ilacın miktarını azaltmanız gerekli olabilir. Sakın ilaç azaltımını hekiminize danışmadan kendi kendinize karar vermeyiniz.

- Tiroid nodüllerinin küçülmesinde veya ilerlemesinde de bu dereotu kürü oldukça etkilidir. Bu kür sayesinde çok sayıda hasta, ilaç alınımından kurtulmuş ve var olan nodülleri de yok olmuştur. Gerekirse küre daha uzun zaman devam edebilirsiniz.

NOT: Hekimlerin kontrol ve önerilerini ihmal etmemelisiniz.

Tiroid hastaları için İbrahim Saraçoğlu ayrıca bitkisel bir kür daha öneriyor. Yoğurt otunun özel bir türü ile yapılan bu kür, İbrahim Saraçoğlu’nun sitesinde satılmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal