Tıkalı Burun Yorgunluk Sebebi! Burun Neden Tıkanır?

Burun tıkanıklığı yorgunluğa neden olur mu? Yorgunluğun nedeni burun tıkanıklığı olabilir mi? Sabahları bitkin uyanıp kendinize gelemiyorsanız ya da kronik yorgunluğunuz varsa bunun nedeni burnunuzun tıkalı olması olabilir! Peki burun tıkanıklığı için ne yapmak gerekir? Detaylar haberimizde.

22.03.2019-16:16 - (Son Güncelleme: 22.03.2019-15:57) Tıkalı Burun Yorgunluk Sebebi! Burun Neden Tıkanır?

Uzmanlar, nefes almada zorluk çekmenin insanlığın en eski sorunlarından biri olduğu kanaatinde... Nefes almakta zorluk çekmenin nedeni olarak burun tıkanıklığını gösteren uzmanlar, sabah uyanmada zorluk çekmenin ya da baş ağrısı gibi rahatsızlıkları da bu nedene bağlıyor. Peki rahat nefes almak için ne yapmak gerekir? Haberimizi sizler için hazırladık.

SABAHLARI NEDEN YORGUN UYANIRIZ?

Op.Dr. Bekir Sivri şu bilgileri verdi: "Burundan rahat nefes almamızın beyinden kalbe, saç telinden ayak tırnağına kadar her organ için hayati bir önem arzeden bir durum olduğunu anlatan Siviri, “Rahat nefes alamamak baş ağrılarına, sabah yorgun bitkin uyanmaya, gün içinde uyuklamaya meyil oluşturmaya, kronik yorgunluğa sebep olan bir durumdur. Burun tıkanıklığı olan kişilerde burundan yeterince nefes alamama, baş ağrısı, horlama ya da sabah yorgun bitkin uyanma, burun akıntısı, geniz akıntısı, gün içinde iş performansının düşmesi, kronik yorgunluk en sık karşılaştığımız şikayetlerdir.

TIKALI BURUN NASIL AÇILIR?

Burnumuz geçirdiğimiz üst solunum yolu enfeksiyonları, kronik sigara kullanımı, kötü hava koşulları, yada kısa süreli allejik sorunlar nedeniyle tıkalı olabilir. Bu durumda çözüm daha çok burun açıcı spreyler, alerji ilaçları ve burna tuzlu bikarbonatlı su çekilmesi, denize girilmesi gibi basit yollarla çözülmeye çalışılır. Her iki burun deliğinin gün içerisinde belli aralıklarla tıkanıp açılması normal kabul edilir. Fakat sürekli olan burun tıkanıklıkları, çözülmesi gereken sorunları bize işaret eder.”

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal