Tatlılardan Sonra Bir Dilim Peynir Dişlerinizi Korur

Tatlıyı çok sevenler, özellikle çocuklar diş çürümesi riskiyle karşı karşıya kalırlar. Ağız ve diş sağlığına gerekli önemi gösteremiyorsanız dişlerinizi yakın zamanda kaybedebilirsiniz. Peki birkaç küçük öneri ile dişlerinizi nasıl koruyabilirsiniz gelin birlikte bakalım.

16.07.2019-12:24 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-12:13) Tatlılardan Sonra Bir Dilim Peynir Dişlerinizi Korur

Ağız ve diş sağlığınıza yeterli önem vermiyorsanız diş kaybınız da yakındır. Özellikle diş bakımına önem vermeyenler, aşırı tükettikleri şekerli besinlerden sonra dişlerini fırçalamayanlar için bu durum kaçınılmaz sondur. Peki diş çürümesi nasıl önlenir? Diş çürümesini önlemek adna neler yapmalıyız? İşte merak ettiğiniz tüm soruların yanıtları burada.

TATLI SONRASI PEYNİR YERSENİZ...

Uzmanlar uyarıyor! Diş çürümesini önlemek için sadece diş fırçalamak yeterli değil. Bununla beraber tuzlu su gargarası da yapılması şart. Peynir ve erik gibi besinlerde diş çürümesini önleyen besinler arasında yer alıyor. Özellikle peynir diş çürümesine karşı birebir etkilidir. İçerisindeki kalsiyum sayesinde diş köklerini kuvvetlendirerek çürümeyi önler. Bu sebeple tatlıdan sonra bir dilim bile olsa peynir tüketmek diş sağlığınız için oldukça yararlı olacak, çürüme gibi problemlerin ortaya çıkmasını önleyecektir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal