Stalk Yapmak Bu Hastalığa Sebep Oluyor!

Yapılan araştırmalar hemen her gün binlerce kişinin yaptığı stalku masum olmadığını gösteriyor. Aslında bu hastalığa yol açabiliyor.

08.10.2019-15:24 - (Son Güncelleme: 08.10.2019-15:21)

Sadece stalk yapanın psikolojisini değil takip edilenin de psikolojisini etkileyen stalk aslında göründüğü kadar masum değil.

STALK YAPMAK BU HASTALIĞA SEBEP OLUYOR

Eski sevgili, yeni sevgili potansiyeli, pek sevmediğiniz ancak hayatında olan biteni merak ettiğimiz insanlar... Hepsi stalk hareketlerimiz radarında. Bazı hallerde korumalı hesaplar ufak problem yaşatabiliyor stalk aktivitesi için, özellikle de sonradan korumalı duruma getirilenler... Karşıdaki insanın haberi olmadığı varsayımıyla yapılan stalk'lar aslında bu kadar masum mu? İlk olarak, türünden bağımsız olarak stalk'lamanın psikolojik veya bedensel şiddeti uyarabildiğni not edelim. Stalk'layanın gözünde her şey masumane olsa da izlenen insanlar bu halin farkındaysa, kimin yaptığından bağımsız şekilde etkileniyor. Hele ki stalk'layan insanın kim olduğunun farkındalar ve bunun olmasını istemiyorlarsa Travma Sonrası Stres Bozukluğu meydana gelebiliyor. Ona yaklaşmamızı arzu etmeyen birini izni olmadan izlemek... Stalk, gerçekte içinde olmaktan zevk alınan bir sosyal suç olabiliyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal