Soğuk Algınlığından Kurtulmak İçin Doğal Yöntemler

Soğuk algınlığı her ne kadar dört ila yedi gün içinde kendi kendine geçse bile hastalığınızı hafifletmek ve kendinizi daha iyi hissetmek için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır

28.11.2018-15:05 - (Son Güncelleme: 28.11.2018-14:57) Soğuk Algınlığından Kurtulmak İçin Doğal Yöntemler

Soğuk algınlığı her ne kadar dört ila yedi gün içinde kendi kendine geçse bile hastalığınızı hafifletmek ve kendinizi daha iyi hissetmek için yapabileceğiniz bazı şeyler vardır. Burun deliklerinizi tuz çözeltisi gibi tıbbi olmayan seçeneklerle temizleyerek ve semptomlarınızı doğru otlar, çaylar ve takviyeler ile tedavi ederek hem doğal hem de hızlı bir şekilde soğuk algınlığından kurtulabilirsiniz. Bolca dinlenmek, sıvı almak ve beslenmek vücudunuzun soğuk algınlığıyla daha hızlı savaşmasını sağlayacaktır.

Bol miktarda ılık sıvı tüketin: Sıcak sıvıların içilmesi, sinüslerinizdeki salgıların sıvılaşmasına yardımcı olur, böylece mukusunuz daha hızlı akar ve vücudunuzu terk eder. Çalışmalar, sıcak sıvıların burun akıntısı, öksürük, hapşırma, boğaz ağrısı ve yorgunluk gibi soğuk algınlığı semptomlarını hafiflettiğini göstermektedir.

Sıcak bir duş alın: Buhar, nazal akıntılarınızı nemlendirir, böylece daha az tahriş olmasını sağlar ve soğuk algınlığınızı hafifletir.

Burnunuzu doğru temizleyin: Sinüslerinizi açık tutmaya yardımcı olmak için burnunuzu temizlemek önemli olsa da, bunu yaparken hassas olmalısınız. Nazikçe ve sadece gerektiğinde yaptığınızdan emin olun.

Doktorlar bir burun deliğinizin üzerinde bir parmağınızı tutarak ve diğerini bir dokuya hafifçe üfleyerek temizlemenizi tavsiye ediyor.

Nemlendirici kullanın: Evinizdeki hava çok kuru ise, soğuk algınlığınızı kötüleştirebilir. Havayı nemli tutmak için bir nemlendirici kullanın, bu da burun geçişlerinizi nemli tutat ve mukusun tahliyesini kolaylaştırır. Nefes almanızı kolaylaştırmak için geceleri nemlendirici kullanın.

 

Okaliptüs: Okaliptüs, hücrelere zarar verebilen serbest radikallere karşı koruma sağlayan antioksidan özelliklere sahiptir. Okaliptüs içerisindeki aktif madde olan sineol solunum yolu enfeksiyonları mücadelede ve balgam söktürmede faydalı bir bileşiktir. Okaliptüs’ü eczalerde bulabilirsiniz.

 

Nane: Nane de soğuk algınlığı semptomlarını tedavi etmek için yaygın olarak kullanılır. Ana maddesi mentol, mükemmel bir dekonjestandır. Mentol, mukusu ve balgamı söker. Boğaz ağrısı ve öksürüğü de yatıştırır.

 

Bal: Bal anti-viral maddeler içerir ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve ham bal sizin için daha da iyidir. Ham bal, oda sıcaklığında katıdır ve pastörize baldan biraz daha kuvvetli bir tada sahiptir.

Sarımsak: Sarımsak bağışıklık sisteminizi güçlendiren bir antibiyotik görevindedir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal