Sivrisinek Isırdı Sanıyorsunuz Ama Değil!

Yataktan kalktıktan sonra ısırılmış olduğunuzu fark ettiğinizde sizi yine sineğin ısırdığını zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü sizi ısırabilecek tek böcek o değil.

06.09.2019-10:02 - (Son Güncelleme: 06.09.2019-09:58) Sivrisinek Isırdı Sanıyorsunuz Ama Değil!

Isırıkların şekli ve ısırdıkları yerler oldukça önemlidir. Çünkü sivrisinek mi yoksa tahta kurusu mu olduğunu anlayabilirsiniz.

TAHTA KURUSUNU SİVRİSİNEKTEN AYIRAN FARKLAR

Onlar ortalama dört ila on iki milimetre büyüklüğünde, küçük kan emici parazitlerdir. Yatağında yaşamayı seçiyorlar, çünkü orada saklanabilir ve her zaman yiyecek bulabilirler. Yatağınızın içinde ya da altında yuva kurarlar ve kanla beslendiklerinden sizi beslenme kaynağı olarak alırlar. Tahtakurusu genellikle yolculukla evinize geldikleri için yanınıza aldığınız bütün kıyafetleri, eve gittiğinizde, giymeseniz bile her zaman yıkamanız önemlidir. Küçük yaratıkları çıplak gözle görmek olası olsa da, genellikle görmeyeceğiniz kadar saklıdır. Yani, bu semptomları yaşıyorsanız, biraz daha iyi bakın (yatağınızın altını veya dikiş yerlerini). Sivrisinek ısırıklarının ortasında çoğunlukla ufacık bir küçük nokta olur, fakat tahtakurusu ısırıklarında durum bu şekilde değil. Net, tanımlanmış bir merkezi olmayan küçük kırmızı ısırıklar. Sivrisinekler kollarınızdan ve bacaklarınızdan sizi ısırır, fakat tahtakurusu böcekleri çarşaflarınızın altından geçmeyi tercih eder. Bu nedenle, sırtınız ve karnınızdaki ısırıklarınız mevcutsa, bu tahtakurusu belirtisi olabilir. Bir sivrisinek çoğunlukla bir noktada bir kez ısırır, fakat bir tahtakurusu arka arkaya birçok kez ısırır. Birden fazla ısırılmanız mevcutsa (bir satır veya daire gibi), tahtakurularıyla savaşıyor olabilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal