Sırtınızın Sağ Alt Tarafı Ağrıyorsa Dikkat!

Modern çağın en sık rastlanan rahatsızlığı sırt ve bel ağrıları olarak bilinir. Peki sırtın sağ alt tarafında oluşan ağrının nedenleri nelerdir? Sırt ağrılarınızın ve tutulmalarınızın sebepleri ve tedavi yöntemleri arasındaki bağlantıları sizin için derledik.

29.07.2019-11:54 - (Son Güncelleme: 29.07.2019-11:52) Sırtınızın Sağ Alt Tarafı Ağrıyorsa Dikkat!

Sağ alt sırt ağrınızın sebebini ve bunu nasıl ortadan kaldırabileceğinizi aşağıdaki sebeplere göz atarak öğrenebilirsiniz fakat  ağrının boyutuna bağlı uzman kontrolü mutlaka yapılmalıdır.

DİSK DEJENEREASYONU

Yaşlanma aşamalarının doğal bir parçası olsa da, disk dejenerasyonu alt bel ağrısına da sebep olabilir. Omurları tutan diskler çürümeye başlayınca disk dejenerasyonu oluşur. Bu aşınma ve yıpranma ile, omurlar daha az korumaya sahip olur ve acı içinde birbirine sürtmeye başlar.
Disk dejenerasyonundan kurtulmak zorlayıcı olabilir, çünkü bu doğal bozulma için bir tedavi yöntemi yoktur. Bazen doktorlar, duruşunuzu ve hareketlerinizi değiştirerek olası yararlar için fizik tedavi, masaj terapisi ya da kayropraktik önerebilir, bunun dışında ağrı kesici tedavisinde ayarlamaları ve terapötik dokunuşları uygulayabilir.

OSTEOARTRİT
 
Osteoartrit alt sağ sırt ağrısına sebep olabilecek başka bir yaşlanma halidir. En yaygın artrit durumu olan osteoartrit, eklemlerinizdeki yastığın, bilhassa omurganız, dizleriniz ve kalçalarınız gibi yaygın olan kullanılan eklemler için yaşla yıpranması durumunda meydana gelir.

KAS DENGESİZLİĞİ

Bazen, sağ alt bel ağrısını, bilhassa buna sebep olan ilk yaralanmayı ya da hareketi hatırlamıyorsanız, tespit etmek zor olur. Fakat, hareket etme ve egzersiz yapma yönteminiz sırt ağrınızı etkileyebilir. Spesifik olarak, kas dengesizliği, sağ alt sırt ağrısının en yaygın kaynağıdır.

Kas dengesizliği, kas sisteminizin doğal dengesi bozulunca ortaya çıkar. Bu, çoğunlukla belirli kasları diğerlerinden daha fazla kullandığınızda ya da doğal olmayan bir pozisyonda fiziksel aktivite yaptığınızda oluşur.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal