Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir? Ses Kısıklığı İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Hemen hepimizin yaşadığı ses kısıklığı rahatsızlığına iyi gelen doğal tedavi yöntemlerini sizin için derledik. Ses kısıklığına ne iyi gelir? Ses kısıklığı için hangi çayları içmek gerekir? Sesiniz sık sık kısılıyorsa haberimizi dikkatle okuyun.

27.06.2019-16:41 - (Son Güncelleme: 27.06.2019-16:32)

Bal, hem boğazı yumuşatma özelliği olduğundan hem de doğal bir antibiyotik etkisi gösterip vücudumuzu mikroplardan koruduğu için ses kısıklığına en iyi gelen yiyeceklerin başında.

Limon

Tıpkı bal gibi limon da içindeki C vitamini sayesinde edindiği antioksidan özelliklerini devreye sokuyor. Ses kısıklığı için ondan faydalanmak isterseniz ılık bir suyun içine bolca damlatarak içebilir, dilerseniz bu karışıma bir çay kaşığı bal da katarak etkisini de güçlendirebilirsiniz.

Zencefil

Zencefil de tıpkı limon gibi güçlü antioksidan özellikleri olan bir bitki olduğundan ses kısıklığına sebep olan hastalıkları ortadan kaldırmayı sağlayacaktır.

Ekinezya çayı

Ekinezya çayı da ses kısıklığına da iyi geliyor. Ancak dikkat, ekinezya etkileri güçlü bir bitki olduğundan günde 1 ya da 2 fincandan fazla ekinezya çayı içmemeniz öneriliyor.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal