Genellikle salatalarda kullanılan dereotu, keskin kokusu ve verdiği lezzet ile damakları tatlandırıyor. Zayıflatma özelliği ile de çoğu kadının gözdesi olan dereotunun bilinmeyen zararlarını sizler için hazırladık.

Dereotunun ana vatanı Asya bölgesidir. Türkiye’de her bölgede üretimi yapılmaktadır. Yaklaşık 120 cm’ye kadar yükselen sapı bulunur. Itır kokulu bir yeşillik olan dereotu sonbahar aylarında toplanır. Genellikle salataları süsleyen dereotu çiğ bir şekilde de tüketilmektedir.

Dereotu doğru ve aşırı kullanılmadığı müddetçe sağlık açısından yararlı bir bitkidir. Fakat ölçüsüz tüketime bağlı olarak bir takım zararları mevcuttur. İşte dereotunun fazla tüketildiğinde oluşturduğu zararlar…

- Genellikle dereotu suyu ve dereotu, cildi güneş ışığına karşı oldukça hassaslaştır. Bu nedenle dereotu, cildin güneş yanığı olma olasılığını yükseltir.

- Dereotu, kan dolaşımını özellikle de regl kan dolaşımını hızlandırmakta ve kanı sulandırmaktadır. Bu sebepten, hamile kadınların fazla miktarda dereotu kullanmaları, düşük problemine zemin hazırlar.

- Aşırı miktarda dereotu kullanmak bir takım alerjik sıkıntıları da beraberinde getirir.

- Dereotu, kandaki şeker seviyesini azaltıcı bir etki gösterdiğinden dolayı diyabet hastalarının aşırı dereotu tüketmeleri zararlıdır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.