Sakız Çiğnemenin Faydaları

Sakız çiğneme çoğumuzun sıkça yaptığı bir aktivite... Sakızın insan sağlığına etkisi her zaman merak uyandırmıştır. Sizler için sakız çiğnemenin sağlığa olan faydalarını derledik, detaylar haberimizde...

26.12.2019-16:01 - (Son Güncelleme: 23.12.2021-15:31)

Sakız çiğneme çoğumuzun sıkça yaptığı bir aktivite... Sakızın insan sağlığına etkisi her zaman merak uyandırmıştır. Durum böyle olunca ''Sakız çiğnemek kilo aldırır mı? Sakız kilo verdirir mi? Sakız çiğnemek çene kası yapar mı?'' gibi sorular sürekli kafa kurcalamıştır. Sizler için sakız çiğnemenin sağlığa olan faydalarını derledik.

DİŞLERİ GÜÇLENDİRİYOR!

- Ağız sağlığı için şekersiz sakız çiğnemek oldukça yararlıdır. Tükürük akışını artırarak ağızdaki asitlerin nötralize edilmesini sağlar. 

- Sakız çiğnemek dişleri güçlendirerek, diş çürümesini önler.

- Dişleri güçlendirici etkisi bulunan sakız çiğneme eylemi sayesinde diş boşluğu oluşma riski en aza iner.

AĞIZ KOKUSUNU ÖNLÜYOR!

- Şekersiz sakız çiğnemek ağız kokusunu giderir. Bilhassa tarçın aromalı şekersiz sakızlar, ağız kokusuna neden olan bakterileri azaltmaya fayda sağlar.

- Sakız çiğnemek ağzınızı meşgul ettiği için yüksek kalorili yiyeceklere veya öğün arasında atıştırma yapmanıza engel olur böylelikle kilo vermeye de yardımcı olur.

- Yemekten sonra asitliği önlemeye yardımcı olmak adına bir parça şekersiz sakız çiğneyin. Şekersiz sakız, mide asidini düzenleyerek mide ve göğüste oluşan yanma hissini ortadan kaldırır.

ANTİDEPRESANLARI GÖLGEDE BIRAKIYOR!


- Stres seviyenizi kontrol etmek için sakız çiğnemeyi deneyebilirsiniz. Çiğneme süreci vücuttaki kortizol miktarını azaltmaya ve stres atmaya yardımcı olur. 

- Sakız konsantrasyonu artırabilir en önemlisi de hafızayı da güçlendirebilir. Çiğneme işlemi beyne giden kan akışını artırarak beynin kullanabileceği oksijen miktarını artırır. 

- Şekersiz sakız çiğnemek kulaklardaki aşırı basıncı azaltır. 

ŞEKERLİ SAKIZ ÇİĞNEMENİN ZARARLARI

- Şeker içeren sakızlar, dişlerdeki bakterileri beslemekte bu da diş çürümelerine yol açmaktadır.

- Sürekli olarak sık aralıklar ile sakız çiğnemek sindirim sistemine sinyal verir. Bu da sindirim sisteminin gereksiz asit üretmesine yol açar. 

- Sık aralıklar ile sakız çiğnemek karın ağrılarına davet çıkarabilir.

- Çocuklarda çok sık sakız çiğnemek baş ağrısı ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

- Çok fazla sakız çiğnemek sindirim sistemi ile ilintili olarak ishale yol açabilir.

- Tatlı sakızlar şeker hastalarının sağlığını olumsuz yönde etkiler.

- Aşırı sakız çiğnemek çene ağrısına yol açabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal