Sakal Neden Dökülür

Sakalsız ve bıyıksız olmayı tercihen eden birçok kişi olmasına karşın uzun sakal ve bıyık tercih edenlerin sayısı azımsanamayacak kadar fazladır. Dökülen bıyık ve sakalın yerine yenisi çıkar mı, evet bunun çözümü mümkündür.

09.12.2018-21:55 - (Son Güncelleme: 09.12.2018-21:52) Sakal Neden Dökülür

Özgüven açısından saç bir erkekte ne kadar önemli ise sakal ve bıyık da en az o kadar önemlidir.

Bıyık ve Sakalımız Neden Dökülür

Bıyık ve sakal dökülmesinin çeşitli nedenlerini saymak mümkündür, bunlar; hormanal rahatsızlıklar, ciltte yaşanan problemler, kazalar ve yanıklar sonucu yaşanılan problemler, lazer epilasyon sonucu cildin zarar görmesi gibi bir takım nedenlerdir.

Erkeklerde bıyık ve sakalların dökülmesi ve seyrek olması genetik nedenlere dayanmaktadır. Bunu kontrol etmek mümkün değildir. Sakal ve bıyıklarımızın kalitesi sıklıkları ve dağılımı tamamen kalıtımsal olarak genlerimizden gelen bir durumdur. Fakat seyreklik ve dökülmeleri ektirme yöntemi ile çözmek mümkündür.

Reklamı yapılan saç ve sakal bıyık çıkardığı iddia edilen ürünlerin etkisi çok yoktur. Bu durumun etkili yöntemi ektirme yöntemidir.

Sakal ve Bıyık Ekme İşlemi Kimlere Yapılabilir

Sakal bıyık ekme işlemi hormonal gelişmesini tamamlamış yirmili yaşlarına gelmiş yetişkin bireylere yapılabilir. Sakal bıyık ekimi tamamen çıkmayanlara yapılabildiği gibi bölgesel seyreklikleri olanlara ya da ekstra favori isteyen ya da kirli sakal isteyen kişilere de uygulanabilmektedir. Cildinde yara izi olan ve bu nedenle sakal bıyık çıkmayan kişilere de uygulanabilmektedir.

Ekme İşlemi Nasıl Yapılır

Saçı olan herkese ektirme işlemi yapılabilmektedir. Ensenin üzerinden alınan saçlar ile ekme işlemi gerçekleştirilir. Kişi Bölgesel saç kişi kesimine izin veriyorsa FUE tamamen saçın tıraş olmasını talep ediyorsa FUT işlemi uygulanır. Ekim işleminden sonra ekim yapılan bölge küçük kabuklar oluşabilir. Birkaç hafta içerisinde iyileşerek herhangi bir iz kalmadan kişi yaşamına devam edebilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal