Sağlık Bakanlığı Uyardı! Acil Servis Yerine!

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, grip vakalarının her sene olduğu gibi bu sene de titizlikle takip edildiği ifade etti.

07.01.2020-15:50 - (Son Güncelleme: 07.01.2020-15:48)

Sağlık Bakanlığından, üst solunum yolu enfeksiyonlarının sezonsal artışı geçen senelere benzer oranda seyrettiği durumda, acil servise başvurularda artış görüldüğü, vatandaşlardan grip için ilk olarak aile doktorlarına müracaat etmeleri istendi

BAKANLIK UYARDI! ACİL SERVİS YERİNE!

Geçen sene küresel bir salgın olan H1N1 virüsünün, "domuz gribi" şeklinde tanımlanmadığı ve mevsimsel grip ajanları arasında yer aldığın altını çizen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu sene saptanan virüs tipleri ve pozitiflik oranlarında olağanüstü bir hal söz konusu değildir. Öte taraftan üst solunum yolu enfeksiyonlarının mevsimsel artışı geçen senelerle benzer oranda seyrettiği durumda, ülke genelinde acil servislere başvurularda artış görülmektedir. Kasım ve aralık aylarında acil servislere başvuru sayıları, geçen senenin aynı dönemine oranla değerlendirildiğinde ortalama yüzde 10'luk bir artış tespit edilmiştir. Grip ve benzeri üst solunum yolu hastalıklarında vatandaşlarımızın ilk olarak acil servislere değil, aile doktoruna müracaat etmesi gerekmektedir."

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal