Safra Kesesi Kanserinin Belirtileri

Safra kesesinde görülen hastalıklardan biri safra kesesi taşları diğeri ise tümörleridir. Sindirim sisteminde gelişebilen kanserler arasında, safra kesesi kanseri 5'inci sıradadır. Peki safra kesesi kanserinin belirtileri nelerdir?

14.01.2019-08:52 - (Son Güncelleme: 14.01.2019-08:47) Safra Kesesi Kanserinin Belirtileri

Safra kesesinde görülen hastalıklardan biri safra kesesi taşları diğeri ise tümörleridir. Sindirim sisteminde gelişebilen kanserler arasında, safra kesesi kanseri 5'inci sıradadır. Peki safra kesesi kanserinin belirtileri nelerdir?

Safra kesesi işlevini yitirse bile , vücut yaşamını sürdürebilir. Bu yüzden, safra kesesi kanseri çok ilerlediğinde belirtileri ortaya çıkar. Daha çok 60 yaş ve üzeri kişilerde görülen bu hastalık, eğer tedavi edilmezse çok hızlı ilerleyebilir. Bu nedenle erken teşhis, diğer kanserlerde olduğu gibi oldukça önem taşır.

Safra Kesesi Kanserinin Nedenleri

Safra kesesi kanserleri, özellikle kese duvarından kaynaklanan kötü huylu tümörlerdir. Safra kesesi içerisindeki polipler, safra kesesi iltihapları, obezite, nitrozamin gibi bazı kimyasal maddeler safra kesesi kanserinin başlıca nedenleri olabilir.

Safra Kesesi Kanserinin Belirtileri

- Sarılık,

- Karın ağrısı,

- Sindirimle ilgili problemler,

- Bulantı, kusma,

- Yiyeceklere tahammülsüzlük,

- Zayıflama,

- Koyu renkli idrar, beyaz renkte dışkı gözlenir.

DAHA ÇOK KADINLARDA GÖRÜLÜR

Hiçbir belirti olmaksızın sarılık da tek başına safra kesesi kanseri belirtisi sayılır. Safra kesesi kanserinin %75'i kadınlarda görülmekte ve bu hastaların %80'inde de safra kesesinde taş tespit edilmiştir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal