Rezene Tohumu Yağı Zayıflatır mı?

Rezene tohumu yağı hem metabolizmayı hızlandırıyor hem de iştah keserek kilo vermenizi kolaylaştıracak bir etkiyi yaratıyor. Detaylar haberimizde...

25.12.2019-09:50 - (Son Güncelleme: 01.01.2022-18:17)

Rezene tohumu yağı hem metabolizmayı hızlandırıyor hem de iştah keserek kilo vermenizi kolaylaştıracak bir etkiyi yaratıyor. Bağırsakların yenilenmesinde etkili olan rezene tohumu yağının sadece 2 damlası bile kilo verdirmeye yetiyor. Peki, rezene tohumu yağının faydaları nelerdir? Rezene tohumu yağı nasıl kullanılır? Rezene tohumu çayı nasıl hazırlanır?

REZENE TOHUMU YAĞI NASIL KULLANILIR?

Rezene tohumu yağını her sabah yemeklerden 15 dakika önce bir bardak ılık suyun içine 2 damla damlatarak tüketebilirsiniz. Bu süreçte diyet yapmanızda çok önemlidir. Diyet aşamasında karbonhidrat tüketiminin azaltmalı ve bolca hareket etmelisiniz.


- Rezene tohumu yağı metabolizmayı hızlandırıcı etkisi bulunur. 

- Rezene tohumu yağı, düzenli tüketilmeye başlandığında iştahı kesiyor ve metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecini kolaylaştırıyor. 

- İyi bir antioksidan kaynağı olan rezene tohumu yağı vücuttaki serbest radikaller ile savaşıyor. 

- Sindirim sistemine de destekleyen rezene tohumu yağı, bağırsak sorunlarının da üstesinden geliyor. 

- Metabolizmayı güçlendiren rezene tohumu yağı, vücuttaki yağların parçalanmasına yardımcı oluyor. 

- Düzenli tüketildiğinde idrara çıkma isteğini artıran rezene tohumu yağı bu sayede vücudun su tutmasının da önüne geçilmiş olur. 

- Rezene tohumu yağının kaslar üzerinde sakinleştirici etkilere sahip olduğu ve ağız kokusu sorunlarını da ortadan kaldırdığı gözlemlenmiştir. 

- Rezene tohumu yağı tansiyon düşürücü bir etkiye sahiptir.

- Kansızlık problemi yaşayan kişiler için içeriğindeki bol miktarda demir bulunduran rezene tohumu yağı önerilmektedir.

- Ödem atıcı olan rezene tohumu yağı mide rahatsızlıkları için iyileştirici etkilere sahiptir.

- Hafızayı güçlendirici bir özelliği bulunan rezene tohumu yağı beyin ve sinir sistemin için etkin rol oynar.

- Saç bakımı ve cilt tedavilerinde kullanımı oldukça yaygın olan rezene yağı ile harika saç ve cilt maskeleri hazırlamanız mümkün.

REZENE TOHUMU YAĞI ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Rezene çayını hazırlamak için yalnızca 2 çay kaşığı rezene tohumu ve 1 su bardağı su yeterlidir. İlk olarak, rezene tohumlarını güzelce ezin ardından da kaynamış suya rezene tohumlarını ilave edin. Fincanın üzerini kapatın sonrasında da 5 dakika demlenmesini bekledikten sonra tüketebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal