Saç Uzamasını Hızlandıran Besinler

Saçları uzatmak için birçok kozmetik ürüne para harcayabilirsiniz. Ancak içerden gelecek bir güç kadar etkili olmayabilir. Peki hangi besinler saçı uzatmada daha etkilidir. Gelin birlikte bakalım.

22.10.2019-10:31 - (Son Güncelleme: 22.10.2019-10:16)

Saç bakımınıza özen gösteriyor ama bir netice alamıyorsanız, vitamin eksikliği yaşıyor veya iyi beslenmiyor olabilirsiniz. Bu noktada aldığınız besinlere fazlası ile dikkat etmelisiniz.

YUMURTA

Yumurta saçların hızlıca uzaması için gereken protein ve biyotin  elementlerini içerir. Yumurta yemek saçların uzamasında oldukça fazla oynar.

SOMON

Bilimsel çalışamalar omega-3 yağ asitleri barındıran besinleri tüketmek saç köklerini kuvvetlendiriyor ve daha kısa sürede uzamasını sağlıyor. Somondaki diğer B12 ve demir gibi vitaminler de saç için faydalıdır.

TAVUK

Saç tellerimizin %80'i keratinden meydana gelmektedir. Keratin üretimi için ise proteine gereksinimimiz vardır. Bu açıdan tavuk yemek protein ihtiyacımızı karşılanmasını destekler.

BADEM

Saç uzamasını aktif hale getiren ve saçları kuvvetlendiren E vitamini ihtiyacı badem yiyerek karşılanabilir. Günlük 30 gram badem yemek E vitamini ihtiyacımızın %70'ini karşılayacaktır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal