Protez Bacakla Olimpiyatta Koşmak İstiyor

Erzincan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Fetullah Küçükoğlu, hızlı koşabilmek için esnek protez bacağa ihtiyacı olduğunu söyledi. Koşmayı ve futbolu çok sevdiğini belirten 19 yaşındaki Küçükoğlu, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmak istiyor.

19.10.2018-14:19 - (Son Güncelleme: 19.10.2018-14:15) Protez Bacakla Olimpiyatta Koşmak İstiyor

Erzincan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Fetullah Küçükoğlu, hızlı koşabilmek için esnek protez bacağa ihtiyacı olduğunu söyledi. Koşmayı ve futbolu çok sevdiğini belirten 19 yaşındaki Küçükoğlu, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmak istiyor

Erzurum’da yaşayan Fetullah Küçükoğlu, 2009 yılında trafik kazası geçirdi ve sol bacağı diz kapağının altından kesildi. 

Kısa sürede hayata tutunan ve bunu kabullenen Küçükoğlu bu yıl Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu kazandı. 2016 yılında atletizme başlayan ve lisans çıkaran Küçükoğlu, bu sporu dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kısa mesafe koşucusu olarak kabul edilen Usain Bolt gibi yapmak için 52 bin 500 lira değerinde esnek bir protez bacağa ihtiyacı olduğunu söyledi.

Hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatlarına katılmak olduğunu ifade eden Küçükoğlu, "Tüm olumsuzluklara rağmen yılmayıp koltuk değnekleri ile koşmaya ve çok sevdiğim futbolu oynamaya devam ettim. Gündelik hayatta kullandığım protez spora uygun değil. Antrenman yaparken sürekli çıktığı için kullanmıyorum. 52 bin 500 lira değerindeki protez bacağı temin edemediğim için koltuk değneklerimle antreman yaparak, dünya rekortmeni Usain Bolt gibi hızlı koşmanın hayalini kuruyorum. Her sporcu gibi benim de hedefim ülkemi olimpiyatlarda temsil etmek ve Türk bayrağını zirveye çekmek. Azmimle, çabamla Türk bayrağını göklere çekeceğime inanıyorum. Fakat bu protezi alacak gücüm yok" diye konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal