Prezervatif Nasıl Takılır?

Prezervatif ne zaman takılır? Prezervatif neden kullanılır? Prezervatif hangi aşamada takılır? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

29.05.2018-20:19 - (Son Güncelleme: 29.05.2018-20:10) Prezervatif Nasıl Takılır?

Herkesin prezervatif takmayı bildiği öne sürülür. Ancak herkesin bir yerde ya kendilerine ya partnerlerine ilk kez prezervatif taktığı bir an olmuştur ve esasen, alışkın değilseniz kafanız biraz karışabilir. Tabiki, prezervatifin sizi hem hamilelikten hem de cinsel yolla geçen hastalıklardan koruyacağına bel bağlamadan önce pratik yapmakta yarar var. Prezervatifler (mümkün olan en emniyetli prezervatifler tercih edilerek) basit takılacak biçimde tasarlanmıştır. Aşağıda prezervatif kullanırken yapılması lazım olan temel şeyleri yazdık.

Dört Aşama

*Prezervatifin paketini bir köşesinden, prezervatifi yırtmamaya dikkat ederek özenli bir biçimde açın.

*Prezervatifi penisin üzerine takmadan önce doğru yönünü çevirdiğinizden emin olun (yuvarlanmış dış kenar yukarı bakacak şekilde olmalı ancak emin olmak için her daim ruloyu biraz açıp bakın).

*Prezervatifi penise taktığınızda ucundaki havayı bir elinizin iki parmağıyla sıkıp havayı alın ve iki elinizle penis köküne doğru indirmeye başlayın. Tırnaklarınızı prezervatiften mümkün olduğu kadar uzak tutun. İşte bu şekilde, prezervatifin güvenli bir biçimde takılmış olması gerekir.

*Seksin ardından prezervatifi çıkarırken dibinden tutun, bu şekilde çöpe atmadan önce ona düğüm atabilirsiniz.

Çok kolay, değil mi? Prezervatif paketlerinde de net olmayan detayları çözüme kavuşturacak ilave talimatlar vardır. Ancak hepimiz bir prezervatifin o derece pürüzsüz bir biçimde takılamayabileceğini biliyoruz. O sebeple, bize göre bilmenizin bizim için gerekli olduğu birkaç yaygın sorunun cevabını verdik.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal