Mide Sorunlarınızı İlaç Kullanmadan Çözün!

Eğer bazı mide rahatsızlıkları yaşıyor ve ilaç kullanmak istemiyorsanız, size birkaç önerimiz var. Gastrit, reflü ve karın ağrıları gibi sorunlarınızı ilaç kullanmadan da çözebilirsiniz.

21.01.2019-09:09 - (Son Güncelleme: 21.01.2019-09:05) Mide Sorunlarınızı İlaç Kullanmadan Çözün!

Eğer bazı mide rahatsızlıkları yaşıyor ve ilaç kullanmak istemiyorsanız, size birkaç önerimiz var. Gastrit, reflü ve karın ağrıları gibi sorunlarınızı ilaç kullanmadan da çözebilirsiniz. İşte detaylar...

CAYENNE BİBERİ

Acı biber yemek, karın problemlerini düzeltmek için çok yardımcı olabilir. Bu doğal bir anestetiktir ve ağrıları azaltabilir. Aynı zamanda asiti azaltabilir, peptik ülsere karşı savaşabilir ve bazı bakteri türlerini öldürebilir. Ayrıca, yiyecekleri daha verimli bir şekilde sindirmeye yardımcı olur. Ancak acı biberi tüketirken sade yemek yerine diğer besinlerle birleştirmeyi unutmayın.

YOGA

Birçok yoga hareketi, sindirim sisteminize yardımcı olabilir. Ayrıca, İrritabl Bağırsak Sendromu gibi mide rahatsızlıklarına neden olabilen stresi de azaltır.

ZENCEFİL

Sindirime yardımcı olması için kan dolaşımını teşvik eder ve sindirim sistemi boyunca yiyecek akışını sorunsuz bir şekilde sağlar. Gazı önler ve bağırsak yolunun kaslarını rahatlatır, bu da mide ağrısından kurtulmanızı sağlar.

HARDAL

Kulağa inanması zor gibi gelse de hardalın mide ağrılarını azaltabilen ve hatta iyileştirebilen bazı güçlü anti-enflamatuar ve antiasit etkileri vardır.

NANE

Nane, midenin ilk savunma hattıdır. Mide ekşimesi, hazımsızlık, kramp, mide bulantısı, gaz ve hatta irritabl bağırsak sendromu gibi neredeyse sindirim sistemindeki her sorunu düzeltebilir.

PİRİNÇ

Pirinç, patates, yulaf ve diğer nişastalı gıdalar ile birlikte mideyi kaplar, sindirimi kolaylaştırır ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Bu tür gıdalar midede uzun süre kalmaz.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal