Meyve ve Sebzelerin Kabuğunu Soymalı mıyız?

Meyve ve sebzelerin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Dünya sağlık örgütüne göre günde 5 porsiyon sebze ve tüketimini yapılması gerekiyor. Peki meyveleri ya da sebzeleri tüketirken kabuklarını soymalı mıyız?

19.01.2019-15:43 - (Son Güncelleme: 19.01.2019-15:41) Meyve ve Sebzelerin Kabuğunu Soymalı mıyız?

Meyve ve sebzelerin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Dünya sağlık örgütüne göre günde 5 porsiyon sebze ve tüketimini yapılması gerekiyor. Peki meyveleri ya da sebzeleri tüketirken kabuklarını soymalı mıyız? Meyve ve sebzelerin tarım aşamasında genellikle tarım ilaçları kullanıldığından çoğu insan kabuklarını soymanın daha iyi bir fikir olduğu düşüncesinde. Oysaki bu durum bitkinin besin bakımından zengin kısımlarından birinin ziyan olmasına neden oluyor.

Meyve ve sebzelerin içi kadar kabukları da zengin ögeler bakımından doludur. Barındırdıkları besin maddelerinin miktarı meyve veya sebze türüne göre farklılık gösterir. Bunun yanında, genel olarak, kabuğu soyulmamış meyve ve sebzeler, soyulmuş olanlara göre daha yüksek oranda vitamin, mineral ve diğer yararlı bileşenleri barındırır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal