Meyve Suyu İçmek Beli İnceltir mi?

Kilo vermek için çeşit çeşit diyetler dener, hazır gıdalardan uzak durmaya çalışırız. Peki organik ve ev yapımı meyve suyu ile kilo vermek mümkün mü? Yüzde 100 meyve suyu ile kilo vermek isteyenlerin kolayca hazırlayabileceği bu tarife gelin birlikte bakalım.

01.11.2019-11:14 - (Son Güncelleme: 01.11.2019-10:30)

Dünyanın farklı yerlerinde çocuk, ergen ve yetişkinlerde yapılan bilimsel çalışmalar, yüzde 100 meyve suyu içmeyi ince bel, düşük kilo ve düşük beden kitle endeksi ile alakalandırılıyor. Bazı araştırmalara göre, yüzde 100 meyve suyu içen kişiler, daha fazla vitamin, mineral ve lif alıyor.

BLE ÇEVRESİNİ İNCELTİYOR

ABD’de yapılan bir bilimsel araştırma, günde ortalama 200 ml yüzde 100 meyve suyu tüketen yetişkinlerin bel çevre ölçümünün ve beden kitle endeksinin, içmeyen kişilere oranla daha düşük olduğuna değiniyor. Aynı araştırmaya göre, yüzde 100 meyve suyu içen çocukların enerji, C ve A vitamini, folat ve magnezyum alımı, meyve suyu tüketmeyenlere oranla daha yüksek oluyor. Ayrıca yüzde 100 meyve suyu tüketen çocuklar, daha çok meyve yiyor. Çalışmaya göre yüzde 100 meyve suyu içen çocukların beden ağırlıklarında bir değişime rastlanmıyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal