Kumkuat Nedir? Faydaları Nelerdir?

Turunçgil ailesi üyelerinden en sevimli ve faydalı meyvesi kumkuatın kendine has özelliği kabuğuyla yeniyor olması. İşte kumkuatın saymakla bitmeyen faydaları…

21.03.2018-15:00 - (Son Güncelleme: 21.03.2018-14:56) Kumkuat Nedir? Faydaları Nelerdir?

Kumkuat, yapısında fazlaca C vitamini barındıran bir turunçgil meyvesidir. Şekli itibari ile mandalinaya benzerlik gösterir fakat diğer turunçgillerle içerisinde büyük bir fark vardır, Kumkuat kabuğuyla beraber tüketilir. Vücudun savunma mekanizmasını korumak için özellikle gerekli olan bu meyvenin faydaları saymakla tükenmiyor. Dünyada en çok Doğu Asya ve Çin'de bulunan bu meyveye ülkemizdeyse en çok, Akdeniz ikliminin bulunduğu bölgelerde ve Rize'de rastlanıyor.

KUMKUATIN MUCİZEVİ YARARLARI

Turunçgillerin ortak faydaları olan C vitamini kumkuat meyvesinde de oldukça fazladır. Bu nedenle bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

Yapısında bulundurduğu antioksidan özelliği, hastalıklardan koruma konusunda da oldukça önemli bir etkiye sahiptir.

Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardım ederek mide bulantısı, iştahsızlık ve hazımsızlık gibi sindirim sistemi sıkıntılarına da fayda veriyor.

Sindirim sistemindeki bu etkisi idrar söktürücü olarak yardımcı oluyor.

Küçücük şekli olmasına rağmen içerisinde fazlaca A, B1, B2 ve B3 vitaminlerine yer veren kumkuat, bu vitaminlerle sinir sistemimizi kuvvetlendiriyor.

Sinir sistemi düzenli ve sağlıklı çalıştığı için de bu turunçgil, stresten kaynaklanan baş ağrısı ve uykusuzluk gibi problemlere de iyi geliyor.

Kolesterolü yüksek olanların tüketmesi gereken kumkuat, yüksek kolesterolü düşürerek kolesterolü dengeliyor.

Aynı etkiyi tansiyon hastaları üzerinde degösteren meyve, yüksek tansiyonu olan insanlar için oldukça etkili.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal