Kronik Kalp Hastalığı Olan Kişilere Tavsiyeler

Dünyada her yıl 17.5 milyon kişi kalp hastalıkları nedeniyle hayatını kaybediyor. Kronik kalp rahatsızlığı olan kişiler için, Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Yelda Tayyareci bazı tavsiyelerde bulundu.

08.01.2019-12:30 - (Son Güncelleme: 08.01.2019-12:24) Kronik Kalp Hastalığı Olan Kişilere Tavsiyeler

Dünyada her yıl 17.5 milyon kişi kalp hastalıkları nedeniyle hayatını kaybediyor. Kronik kalp rahatsızlığı olan kişiler için, Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Yelda Tayyareci bazı tavsiyelerde bulundu. İşte o tavsiyeler...

- Fiziksel olarak aktif olmanız gerekir. Her gün yapılacak düzenli yürüyüşler, zinde kalmanızı sağlayıp, stresi azaltacaktır.Ancak yapılan egzersizlerin hafif olması gerekir.

- Doktorunuzun reçete ettiği ilaçları düzenli ve aksatmadan kullanın.

- Yüksek ve kalın yastık, kronik kalp yetersizliği olan hastalarda fazla sıvının akciğerlerden daha alt bölgelere inmesini sağlar, gece boyunca rahat bir uyku uyunmasına yardımcı olur.

- Günlük tartılmak hem gereksiz kilo alımını önler hem de vücudun sıvı dengesi hakkında pratik bir fikir verir. Günde 2 kilodan fazla artış, vücutta fazla sıvı birikimini gösterir, bu durumda doktora başvurmak gerekir.

- Yorgun vücut, yorgun kalp demektir. Gün içerisinde dinlenmek için vakit ayırın. Mümkünse gündüz saatlerinde en az 1 saat uyuyun.

- Mideyi fazlaca doldurmak hem hazımsızlık problemlerine hem de kalp üzerine olumsuz etkilere yol açar. Öğünleri bölmek ve azar azar gıda tüketmek önemlidir.

- Özellikle kronik kalp yetersizliği olanlarda vücudun sıvı dengesini korumak önemlidir. Aşırı tuz alımı, özellikle akciğerlerde ve bacaklarda ödeme yani fazla sıvı birikimine yol açar.

- Sigaradan uzak durun.

- Kronik kalp rahatsızlığı olan kişilerde alkol kısıtlaması önemlidir.

- Çay ve kahve tüketimine dikkat edilmeli. 2 bardaktan fazla çay, kahve ve kola tüketilmemelidir.

- Grip ve zatüreye karşı aşı yaptırıp, önlem alın.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal