Kremalı Kahvelerdeki Tehlike Hayret Ettiriyor!

Kahve zincirlerinden severek aldığımız kremalı kahveler üzerine yapılan araştırmalarda içindeki şeker miktarı şok ediyor.

05.12.2019-12:03 - (Son Güncelleme: 05.12.2019-12:02)

Kahve zincirlerinde satılan kremalı kahvelerde yaklaşık 23 kaşık şeker çıktığı gözlemlenmiş ve uzmanlar halkı uyarmıştır.

KREMALI KAHVELERDEKİ ŞEKER MİKTARI ŞAŞIRTIYOR

Çalışmaya konu olan bazı kremalı sıcak kahvelerin bir bölümü yalnızca belirli dönem veya özel günlerde satışa sunuluyor. İçinde bolca şeker yer alan bu kahvelerin bir bölümünü inek sütü yerine vegan dostu alternatiflerinden yapıldığı belirlenen çalışmada, kahveseverlerin vegan tercihlerinin daha sağlıklı olduğunu düşünerek bu içecekleri seçtiğini vurgulandı. Çalışmada ele alınan sıcak kahvelerden içinde en fazla şeker olanı ABD merkezli kahve zincirinin karamel sıcak çikolatası. İçindeki şeker miktarı 3 kutu koladaki şekere eş değer olan karamel sıcak çikolatanın kalorisi ise 758. İkinci en fazla şeker barındıran kremalı sıcak kahve ise İngiltere merkezli kahve zincirinin tuzlu karamel sıcak çikolatası. Yağsız sütle 470 mililitrelik bardakta hazırlanan ve 503 kalori olan bu içecekte 15 çay kaşığı yani ortalama 60 gram şeker yer alıyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal