Kolon Kanserinden Korunmanın 6 Yolu

Çağın hastalıklarından kolon kanseri, ölüm oranı en yüksek hastalıklar arasında yer alıyor. Peki, kolon kanseri belirtileri neler? Kolon kanserinden nasıl korunulur? İşte tüm detaylar...

01.03.2019-17:35 - (Son Güncelleme: 23.02.2022-12:41)

Kolon kanseri belirtileri neler? Kolon kanserinden nasıl korunulur? Son dönemlerin en sık aratılan soruları arasında yer alıyor. Bizde görülme sıklığı oldukça yüksek olan kolon kanseri hakkında merak edilen soruların cevaplarını haberimizde bir araya getirdik.

Vücudun sindirim sistemi bölümünden yer alan kalın bağırsakta meydana gelen kolon kanseri, oldukça sık görülen kanser türlerinden biri. Bağırsakta bulunan kolonda hücrelerin artmasıyla, kötü huylu hücreler yayılır ve kanser kendini gösterir. Oldukça hızlı yayılan kolon kanserinde önemli olan erken teşhistir. Erken müdahale ile kanserin sıçramadan kontrol altına alınması mümkündür. Geç kalınması durumunda ise, kanser yakın organlara, lenf bezlerine ve kan dolaşımı yoluyla karaciğer, akciğer ve diğer organlara yayılım gösterebilir.

GENÇLERDE GÖRÜLME ORANI ARTIYOR

Yapılan istatistiklerde, 1992-2014 yılları arasında, 20-49 yaş arasındaki yaş grubunda kanser olgularının her yıl yüzde 1-2 oranında artış gösterdiği ortaya çıkmıştır. Günümüzde genç yaşta daha sık görülmesinde yüzde 35 oranla genetik faktörlerin rol oynadığı biliniyor. Ayrıca beslenme alışkanlıkları, yaşam tarzı ve diğer çevresel faktörler de bu artışta etkili oluyor. Kolon kanserinin en önemli özelliği ise sinsi bir hastalık olması. Kanserin başlangıç evresinde veya kanser öncesi lezyonlar olan poliplerin varlığında genellikle hiçbir belirti vermiyor. Bu sebeple de hastaların en az dörtte birinde ancak ileri aşamada tanı konulabiliyor.

BU YÖNTEMLER KOLON KANSERİNE GEÇİT VERMİYOR!

Kolon kanserine karşı bazı bitkisel çözümlere başvurabilirsiniz. Bunun başında da besinler yer alıyor. İşte kolon kanserine iyi gelen besinler: Ginseng, keten tohumu yağı, yeşil çay, zeytinyağı, sarımsak, yaban mersini ve ıspanak.


- Dışkıda gizli kan testi ve kolonoskopi yaptırmayı ihmal etmeyin.

- Kırmızı et tüketimini azaltıp, balığa ağırlık verin.

- Sigarayı bırakın ve alkol kullanımını azaltın.

- İdeal kilonuza kavuşmak için çabalayın.

- Düzenli ve tempolu yürüyüşler yapın.

- Kalsiyum ve D vitaminine dikkat edin.

BU BELİRTİLER KANSERİN HABERCİSİ!

- Bağırsak alışkanlığında kabızlık ya da ishal şeklinde değişiklik

- Makattan kan gelmesi

- Karın ağrısı

- Kansızlık

- Açıklanamayan kilo kaybı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal