KOAH Hastalığı Nedir?

KOAH hastalığı nedir? KOAH hastalığı tedavisi nasıldır? KOAH belirtileri nelerdir? KOAH bulaşıcı bir hastalık mıdır? KOAH hastalığına dair bilinmeyen ve merak edilen bütün detaylar haberimizde...

12.04.2018-15:32 - (Son Güncelleme: 12.04.2018-15:02) KOAH Hastalığı Nedir?

KOAH hastalığının nedeni vatandaşlar tarafından çok merak ediliyor ve araştırılıyor. KOAH hastalığına  neden olan faktörleri ve hastalığın belirtilerini anlamak açısından ufak detaylara dikkat etmek gerekir. İşte, KOAH hastalığının belirtileri, tedavisi ve merak edilen bir çok sorunun yanıtı haberimizin detayında..

KOAH HASTALIĞI NEDİR?

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı  (KOAH) halk arasında adı pek duyulmamış ve ciddi sonuçlar doğuran sinsi bir hastalık. Genetik faktörler, tütün dumanı, iç ve dış ortam hava kirliliği, akciğer büyümesi, solunum yolu enfeksiyonları gibi birçok sebebi olan KOAH ciddi ölümlerin yanı sıra hastanın yaşam kalitesini de düşürüyor astalık Yükü Çalışması verilerine göre yılda yaklaşık 3 milyon insanın ölümüne yol açan KOAH dünya çapında 3.ölüm nedeni olarak gösteriliyor.

KOAH HASTALIĞI BELİRTİLERİ

KOAH hastalığının en önemli berlirtileri; öksürük, balgam çıkarma, nefes darlığı, 
Zaman içinde yorgunluk, halsizlik ve depresyon, parmak uçları, dil, dudaklar ve kulak memelerinde renk değişikliği belirtiler arasındadır. 

KOAH HASTALIĞININ TEDAVİSİ

KOAH tanısının konulması üzerine birçok insan, ufak bir tedavi ve sigaranın bırakılması ile, hastalığı hafif şekilde geçirmektedir. Doğru uygulanan tedavi ile, hastalık semptomları kontrol altına alınabilmektedir ve hastalığın ilerleme riski azaltılabilmektedir. 

KOAH tedavisinde baz alınan yöntemler ise şöyle;

1- Sigara Kullanımını Bırakma

Bu yöntem KOAH hastalığının daha da kötüye gitmesini önler ve nefes alıp verme işlevini de rahatlatır.

2- İlaç Tedavisi

Doktorlar, KOAH tedavisinde hastanın durumuna göre birkaç tür ilaç kullanabilmektedir.

3- Oksijen Tedavisi

Genellikle orta ve şiddetli KOAH hastalarında ek olarak bu tedaviyi kullanılmaktadır.

4- Pulmoner Rehabilitasyon Programı

Bu program eğitim, egzersiz, beslenme ve danışmanlık sistemleridir. Pulmoner rehabilitasyon programı, hastane bakım süresini azaltır, günlük hayatı aynı şekilde yaşamaya yardımcı olur.

5- Hastalık Yönetimi

Tedavilerin devam etmesine rağmen hastanın durumu günden güne ya da haftalarca daha da kötüye gidiyorsa, bu durum akut şiddetlenmesidir. Tedavi edilmezse, akciğer yetmezliğine dahi yol açabilmektedir. 

6- Ameliyat

Eğer ilaçlar tek başına yeterli olmamış ve hastalık ciddi şekilde şiddetlenmiş ise, ameliyat bir tedavi seçeneği olacaktır.

KOAH BULAŞICI BİR HASTALIK MIDIR?

Koah hastalığı bulaşıcı değildir.

Son Dakika Magazin Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal