Kataraktın Doğal Yollardan Çözümü

Katarakt yaşlılığın kaçınılmaz bir gerçeğidir. Ancak olabildiğince önlemek mümkün. Üstelik doğal yollarla. İşte, doğal yollardan çözümü…

07.11.2019-11:14 - (Son Güncelleme: 07.11.2019-11:12)

Kataraktın doğal yollardan meyve ve sebzelerden önlenmesi mümkün. Böylece katarakt yaşlılıktan büyük bir sorun haline gelmez.

KATARAKTIN DOĞAL YOLLARDAN ÇÖZÜMÜ

Kuvvetli antioksidan yoğunluğu sebebiyle en kuvvetli meyvelerden biridir. Yaşlandıkça, gözler dahil olmak üzere bedenin türlü yerlerinde oksidatif stres, bu alanları zayıflatabilir ve kırılmaya daha meyilli duruma gelebilir. Antioksidanlar bu serbest radikal zararı engelleyebilir. Kataraktla savaşta en önemli antioksidanlardan biri lutein’dir. Bu enzim çoğunlukla sarı ve turuncu meyvelerde ve sebzelerde yer alır ve katarakt meydana gelmesi ve kalınlığı üstünde direkt etkisi vardır. Lutein, göz sağlığını iyileştirdiği ve kataraktlarla alakalı merceklerin bulanıklığını yavaşlattığı ispatlanmış kuvvetli, özel bir antioksidandır. Ispanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, kataraktlar için bir çözüm şekilde yaygın bir biçimde kullanılıyor. Bu sebzeler, oksidatif stres ve gözlerdeki serbest radikaller tarafından yapılan hasarı tersine döndürebilen yüksek düzeyde phytonutrientlere sahiptir. Bu serbest radikalleri nötralize eder ve protein birikimini engeller.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal