Kanseri Nefesten Teşhis Edecek Cihaz Geliştirildi

Çağımızın en sık görülen hastalıklarından biri de kanser. Kanserin erken teşhis edilmesi ise hayat kurtarıyor. Kanseri nefes tahliliyle teşhis edecek cihaz İngiltere'de test ediliyor. Eğer başarılı olursa, bu test sayesinde birçok hastanın hayatı kurtulacak.

05.01.2019-10:28 - (Son Güncelleme: 05.01.2019-10:19) Kanseri Nefesten Teşhis Edecek Cihaz Geliştirildi

Çağımızın en sık görülen hastalıklarından biri de kanser. Kanserin erken teşhis edilmesi ise hayat kurtarıyor. Kanseri nefes tahliliyle teşhis edecek cihaz İngiltere'de test ediliyor.  Eğer başarılı olursa, bu test sayesinde birçok hastanın hayatı kurtulacak.

DENENMEYE BAŞLANDI

İngiltere'de, kanser araştırmalarını destekleyen "Cancer Research UK"nın himayesinde Cambridge Üniversitesi'nde geliştirilen cihazla kanserin nefes tahliliyle erken teşhisinin amaçlandığı bildirildi. Cancer Research UK'dan yapılan açıklamada, nefesteki moleküllerin incelenmesi yoluyla kanseri teşhis edecek cihazın Cambridge'deki Addenbrooke's Hastanesi'nde bin 500 kişi üzerinde denenmeye başlandığı açıklandı. Araştırmacılar cihazı ilk olarak mide ve yemek borusu kanserlerinin teşhis edilmesi için kullanmayı hedeflese de sonraki aşamalarda prostat, böbrek, karaciğer ve pankreas kanserlerinin de deneme kapsamına alınacağı belirtildi.

HAYAT KURTARACAK

Baş araştırmacı Prof. Rebecca Fitzgerald, "Acilen bu nefes testi gibi yeni araçlar geliştirmemiz gerekiyor. Bu test kanserin çok daha erken tespit ve teşhis edilmesine yardım ederek hastaların yaşam şansını artıracak" dedi. Cihazın geliştirilmesindekatkısı olan şirketin kurucularından Billy Boyle da kanserin vücuda müdahale edilmeden teşhis edilmesinin hastaların eski yöntemlerle gördüğü zararın önüne geçeceğini söyledi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal