Her Gün Kullanıyoruz! Kansere Neden Olduğu Ortaya Çıktı

Günlük hayatta kullandığımız eşyalar ne kadar temizlenirse temizlensin bakteri barındırıyor. Yapılan araştırmalara göre evde çok sayıda bakteri bulunuyor. Kanser riskini arttıran bu bakteriler başka nerelerde bulunuyor?

20.02.2020-10:28 - (Son Güncelleme: 30.10.2021-16:32)

Evde bulunan eşyalar ve günlük kullandığımız materyaller ne kadar temizlenirse temizlensin binlerce bakteri barındırıyor. Bu bakteriler insan sağlığını ciddi oranda tehdit ediyor ve kanser riskini artırıyor. Sizin için bu eşyaların neler olduğunu bir araya getirdik. Kanser riskini artıran eşyalar neler? Hangi eşyaları daha iyi temizlemeliyiz?

KANSER RİSKİNİ ARTIRAN EŞYALAR

BULAŞIK SÜNGERLERİ

Her gün mutfakta temizlik malzemeleriyle birlikte kullandığınız bulaşık süngerinin milyonlarca bakteri taşıyor. Araştırmalar sonucunda bir bulaşık süngerinin santimetrekaresinde 50 bin bakterinin yaşadığı ortaya çıktı. Bu nedenle bulaşık süngerlerini haftada bir değiştirmeli ya da her gün çamaşır suyunda bekletmelisiniz.


BİLGİSAYARLAR

Tüm gün elinizin altında yer alan bilgisayarlarında sıkça temizlenmesi gerekiyor. Çünkü ellerinizle dokunduğunuz her türlü yerden aldığınız bakteriler bilgisayarınızda birikiyor. Bilgisayarınızın yalnızca ekranını değil klavye, fare ve diğer harici bağlantılarını da sık sık temizlemeniz gerekiyor.


HALILAR

Halılar, ne kadar temizlenirse temizlensin, her türlü bakteriyi içerisinde barındırıyor. Bu nedenle birçok halı markası antibakteriyel halı gibi ürünler üreterek bu durumun satışa yansımasının önüne geçmeye çalışıyor. Fakat yine de dışarıdaki her türlü mikrobu ayaklarınızla halıya taşıdığınızı iyi bilmeli ve her gün mutlaka temizlemelisiniz.


MUTFAK LAVABOLARI

Mutfak lavabolarının santimetrekaresinde 230 bin kadar bakteri bulunuyor. Ne kadar bulaşık süngeriyle ovalarsanız ovalayın bu bakterileri yok edemezsiniz. Bu nedenle lavabolarınızı sık sık çamaşır suyuyla temizlemeniz gerekir. Aksi takdirde sağlığınızı ciddi anlamda riske atmış olursunuz.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal