Kansere Karşı En Etkili Kalkan: C Vitamini

Vücudun en önemli ihtiyaçlarından biri olan C vitamini başta kanser olmak üzere bir çok hastalıkla mücadelede en etkili kalkan. Peki C vitamini hangi besinlerde bulunur? C vitaminini nasıl tüketmek gerekir? Bağışıklığı güçlendiren vitamin deposu meyvelerin faydalarını sizler için derledik.

30.03.2019-11:18 - (Son Güncelleme: 30.03.2019-11:03) Kansere Karşı En Etkili Kalkan: C Vitamini

Mevsim meyvelerinin birçoğunda bulunan C vitamini en kolay ulaşılabilir vitaminler arasında... Portakal, sivri biber, mandalina, lahana gibi besinlerde bulunan C vitamini hangi hastalıklara iyi gelir? Haberimize mutlaka göz atın.

C VİTAMİNİNİN BULUNDUĞU YİYECEKLER! 

C vitamini birçok besinde kolaylıkla bulunan bir vitamindir. Kivi, yaban mersini, portakal, limon, mandalina, yeşil biber, kırımız lahana ve kuşburnu bunun yanı sıra taze fasulye, üzüm gibi besinlerde de az miktarda bulunabilir.

KANSERLİ HÜCRELERE SAVAŞ AÇIYOR

Kışın enfeksiyonlarla savaşarak, grip, nezle vb. hastalıklara karşı kalkan görevi görmektedir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için kanserli hücrelere karşı da kalkan görevi görmektedir. 

 

RUHSAL HASTALIKLARA YAKALANMA ORANINI AZALTIR 

Üst solunum yolu semptomlarını azaltmaya yardımcı olmaktadır.  Sinir sistemindeki hücreleri dengede tutarak ruhsal hastalıklara yakalanma oranını azaltır. 

CİLTTEKİ HÜCRELERİ YENİLER 

Cilt yüzeyindeki hücreleri yeniler, yaraları hızlandırır, saç dökülmesi ve cilt hastalıklarını önler.Ayrıca baş ağrısı, eklem ağrıları ve göz hastalıklarına da iyi gelir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal