Kalp Hastalığı Olanlar Spor Yapabilir Mi?

Kalp hastası olanların spor yapmalarının sakıncalı olup olmadığı ya da zarar verip vermediğini açıklıyoruz. İşte, kalp hastalarına uyarılar…

07.11.2019-15:16 - (Son Güncelleme: 07.11.2019-15:14)

Doç. Dr. Mehmet Emre Özpelit, kalp hastalığı olanlar spor yapabilirler mi ya da nasıl egzersiz yapmalılardır sorusunun cevabını veriyor.

KALP HASTALIĞI OLANLAR SPOR YAPABİLİR Mİ?

Düzenli spor yapmanın kalp hastaları için yararlı olduğunu açıklayan Özpelit, “Kalp hastalarının düzenli egzersiz yapması yüksek tansiyonlarının ve kolesterollerinin düşmesine, kalp kaslarının kuvvetlenmesine, kilo kontrolünün sağlanmasına, uyku kalitelerinin artmasına ve stres seviyelerinin azalmasına katkı sağlar’’ diye şeklinde ifade edilir. Az sayıda bazı kalp hastaları için sporun tehlikeli olabileceğini kaydeden Özpelit, şu bilgileri verdi: “Bunlar ciddi ritim bozukluğu, ciddi kalp kapak darlığı, alevli aşamada kalp yetersizliği ve ciddi akciğer tansiyonu olan hastalardır. Kalp krizi geçiren, by-pass ya da stent uygulanan hastalar için de erken aşamada spor sakıncalı olabilir. Bu hastalar spora başlama vaktinin kesinlikle hekimleri ile görüşmelidirler. Fakat birçoğu 2-3 hafta içinde yürüyüşlere başlayabilirler. By-pass ameliyatı ardından ise 6’ıncı haftadan sonra egzersize başlamak güvenli kabul edilir.”

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal