Kaliteli Bir Uyku İçin Magnezyum Şart!

Bu mineral vücutta geniş kapsamlı etkilere sahiptir ve uykuyu teşvik eden bazı süreçleri etkiler.Peki, magnezyum nedir? Magnezyum ile iyi bir gece uykusu arasındaki bağlantıyı öğrenmek için okumaya devam edin.İşte tüm merak edilenler...

24.04.2018-11:32 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-11:00) Kaliteli Bir Uyku İçin Magnezyum Şart!

akviyeler uyku problemini çözmek için popüler seçeneklerdendir. Potansiyel bir uyku yardımı olarak dikkat çeken bir takviye magnezyumdur.Bu mineral vücutta geniş kapsamlı etkilere sahiptir ve uykuyu teşvik eden bazı süreçleri etkiler. Magnezyum ile iyi bir gece uykusu arasındaki bağlantıyı öğrenmek için okumaya devam edin...

MAGNEZYUM NEDİR?

Magnezyum dünyadaki en yaygın minerallerden biridir ve birçok gıdada bulunur.İnsan sağlığı için çok önemlidir ve vücudunuzun her yerinde 600’den fazla hücresel reaksiyonda kullanılır.Aslında, her hücre ve organın düzgün çalışabilmesi için bu mineralin olması gerekir. Kemik sağlığının yanı sıra uygun beyin, kalp ve kas fonksiyonuna katkıda bulunur.

Magnezyum takviyeleri, inflamasyonla savaşmak, kabızlığı gidermek ve kan basıncını düşürmek gibi bir dizi fayda ile bağlantılıdır.Ek olarak, magnezyum uyku problemlerine yardımcı olabilir.

VÜCUDUN VE BEYNİN RAHATLAMASINI SAĞLAR

Uykuya dalmak ve uykuda kalabilmek için vücudunuzun ve beyninizin rahatlamış olması gerekir.

Bir kimyasal seviyede magnezyum, parasempatik sinir sistemini harekete geçirerek bu işlemi destekler; sistem sakinleşme ve rahatlamanızdan sorumludur.

Birincisi, magnezyum, sinir sistemi ve beyin boyunca sinyaller gönderen nörotransmitterleri düzenler.Aynı zamanda, vücudunuzdaki uyku-uyanma döngülerini yönlendiren melatonini de düzenler.

İkincisi, bu mineral gama-aminobütirik asit (GABA) reseptörlerine bağlanır. GABA, sinir aktivitesini azaltmaktan sorumlu nörotransmitterdir. Sinir sistemini düzenlemeye yardım ederek, magnezyum uyku için vücudunuzu hazırlar.

YETERSİZ MAGNEZYUM UYKUYU ENGELLER

Vücut sisteminizde yeterli miktarda magnezyum bulunmaması sıkıntılı uykuya ve hatta uykusuzluğa neden olabilir.Farelerde yapılan çalışmalar bu maddenin optimal düzeylerinin normal uyku için gerekli olduğunu ve yüksek ve düşük seviyelerin uyku sorunlarına neden olabileceğini göstermiştir.

Bazı gruplar magnezyum eksikliği riski taşır, bunlara aşağıdakiler dahildir:

Sindirim sistemi sorunları olan insanlar: Sindirim sisteminizdeki sorunlar, vücudunuzun vitamin ve mineralleri düzgün şekilde kullanamamasına neden olabilir, bu da eksikliklere neden olabilir.
Diyabetli insanlar: İnsülin direnci ve diyabet fazla magnezyum kaybıyla ilişkilidir.
Alkol bağımlılığı olan insanlar: Bu mineraldeki yetersizlik yoğun şekilde alkol tüketenler arasında yaygındır.
Yaşlılar: Birçok yaşlı yetişkinin beslenmesi genç yetişkinlerden daha az magnezyum içerir ve aynı zamanda bunu emme konusunda daha az etkili olabilir.

Yeterli magnezyum almıyorsanız, uyku sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz.

UYKU KALİTESİNİ DÜZENLEMEYE YARDIMCI OLUR

Magnezyum yalnızca uykuya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda derin ve huzurlu bir uykuyu elde etmenize yardımcı olan bir rol oynar.Bir çalışmada, yaşlı erişkinlere 500 mg magnezyum veya plasebo(etkisiz ilaç) verildi. Genel olarak, magnezyum grubunun daha iyi uyku kalitesi vardı.Bu grup ayrıca uyku düzenlenmesine yardımcı olan iki hormon olan renin ve melatoninin daha yüksek seviyelerini sergiledi.

Bu sonuçlar, uykusuzluk yaşlı yetişkinlere 225 mg magnezyum, 5 mg melatonin ve 11.25 mg çinko içeren bir takviye veren başka bir araştırma ile desteklendi.Bu ikinci çalışmanın katılımcıları ayrıca plasebo grubuna kıyasla daha iyi uykulara sahiplerdi, ancak destek ek olarak çinko ve melatonin içerdiğinden, magnezyum etkisini belirlemek zordu.

Yine bir başka çalışmada farelerde bir magnezyum eksikliği yaratmanın hafif ve huzursuz uyku düzenine neden olduğu bulundu.Bu kısmen bu maddenin sinir sistemi üzerindeki etkisi nedeniyle gerçekleşti.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal