Kadınlarda Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

Çağın en yaygın hastalıklarının başında şüphesiz ki kalp krizi geliyor. Peki kalp krizi belirtilerinin kadınlarda daha farklı olduğunu biliyor musunuz? Sizin için araştırdık, kadınlarda kalp krizi belirtileri…

13.01.2020-12:39 - (Son Güncelleme: 04.09.2021-17:35)

Dünya ve ülkemizin geneline bakıldığında ölüm nedenlerinin birçoğu, kalp krizinden kaynaklanmakta. Kalp krizinden hayatını kaybeden insanların çoğu kadınlar. Peki kadınlarda kalp krizi belirtileri nelerdir? Merak edenler için detayları haberimizde bir araya getirdik.

KADINLARDA KALP KRİZİ BELİRTİLERİ NELERDİR? 

Kalp krizini kısaca anlatmak gerekirse, kalp damarlarında sertleşme meydana gelmesi sonucunda, kan pıhtılaşması ile meydana gelen ölümcül bir hastalıktır. 

PEKİ KALP KRİZİ BELİRTİLERİ NELERDİR? 

-Kalp krizinin en sık görülen belirtisi; göğüste, kollarda ve çenede meydana gelen şiddetli ağrıdır.

-Kadınlarda daha yaygın olarak görüle belirtilerden bir diğeri ise, nefes darlığı, kol, omuz ve sırtta ağrıdır. 

-Daha şiddetli görülen belirtiler arasında ise karında ağrı, mide bulantısı, kusma, terleme, baş dönmesi, bayılma, halsizlik ve yoğun çarpıntıdır. 

Kadınlarda Yaygın Olarak Görülen Kalp Krizi Belirtileri

-Yapılan bir araştırmada kadınlar ve erkekler arasındaki kalp krizi belirtilerinin farklı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Yaygın olarak erkeklerde göğüs ağrısı görülürken kadınlarda ise aksine göğüs ağrısı oldukça az görülür. 

kadınlarda kalp krizi belirtileri

-Kalp krizi sırasında kadınlarda her iki kolda da ağrı meydana gelirken, erkeklerde sol kolda şiddetli ağrı görülür. Kadınlarda ağrı şiddeti oldukça hafiftir hatta bazı durumlarda kalp krizi fark edilemeyebilir. Bu durum hayati tehlikenin artmasına sebep olmaktadır.

KALP KRİZİNİN KADINLARDA GÖRÜLEN ORANI NEDİR? 

Yapılan bir araştırmada kadınlarda kalp krizi geçirme oranının erkeklere göre daha fazla olduğu belirtilmiştir. Kalp krizi erkeklerde daha ölümcül sonuçlara neden olurken, kadınlarda ölüm oranı daha azdır. Ancak son yapılan bir araştırma kadınlarda da ölüm oranın giderek arttığı gözlemlenmiştir. Kadınlardaki ölüm oranındaki artışın diyabet ve tütün ürünleri kullanımıyla doğru orantılı olarak seyrettiği biliniyor. Kadınlarda kalp krizi riski erkeklere oranla oldukça düşük olsa da yine de dünya ortalamasına göre ülkemizde yine de yüksektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal