Ispanağı Yanlış Yiyoruz

Uzmanların kışın sofralarınızdan eksik etmeyin dediği Ispanağın faydaları saymakla bitmiyor. Ancak yapılan bir araştırmaya göre ıspanağı yanlış yiyoruz.

Ispanağı Yanlış Yiyoruz

Uzmanların kışın sofralarınızdan eksik etmeyin dediği Ispanağın faydaları saymakla bitmiyor. Ancak yapılan bir araştırmaya göre ıspanağı yanlış yiyoruz. Araştırmada varılan sonuca göre, ıspanak piştikçe içerisindeki antioksidanlar ölüyor. Bu nedenle ıspanağın en sağlıklı hali çiğ hali.

SMOOTHİE YAPIP SÜTLE TÜKETİN

Ispanaktaki lütein seviyesinin piştikçe düştüğünü gözlemleyen bilim adamları, lüteinin kalp krizi riskini azalttığını ve gözleri koruduğunu söylüyor. Ayrıca bilinenin aksine ıspanağı süt veya yoğurtla tüketmek de vitaminlerini öldürmüyor. Araştırmacılar, ıspanağı tüketmenin en iyi yolunun hiç ısıyla temas etmeden, smoothie yapıp süt ve süt ürünleriyle karıştırarak tüketmek.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Sağlık Haberleri