Hurmada Glikoz Şurubu Hilesine Dikkat!

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar Ramazan alışverişi yapmaya başladı. Ancak uzmanlar, hurmada glikoz şurubu uyarısında bulunuyor. Peki, hurmanın glikoz şurubuna bulandırılmış olduğunu nasıl anlarız? Detaylar haberimizin içeriğinde…

22.04.2020-14:45 - (Son Güncelleme: 22.04.2020-14:09) Hurmada Glikoz Şurubu Hilesine Dikkat!

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Vekili ve Gıda Komisyonu Başkanı Sinan Vargı, Kuzey Afrika ülkelerinden ithal edilen bazı hurmaların glikoz şurubuna bulanarak satışa sunulduğunu ifade ederek, "Bu hurma tezgahta ıslak gibi durur, dokunduğunuzda eliniz yapış yapış olur. Tüketicilere tavsiyemiz, çok parlak olmayan hurmaları satın almalarıdır," şeklinde konuştu.

HURMA SATIN ALIRKEN DİKKAT EDİN!

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Gıda Komisyonu Başkanı Sinan Vargı, Ramazan ayı içerisinde tüketiminde büyük bir artış söz konusu olan hurmaya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin yılda ortalama 35 milyon dolarlık hurma ithal ettiği bilgisini aktaran Vargı, birçok gıdada kullanılan glikoz şurubunun ucuz ve kalitesiz olan hurmalarda da görüldüğünü ifade etti.

Vargı, glikoz şurubuna bulandırılmış hurmaların açıkta satışa sunulabileceğini belirterek konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Özellikle Kuzey Afrika ülkelerinden ithal edilen bazı hurmalar glikoza bulanarak satılıyor. Bu hurma tezgahta ıslak gibi durur, dokunduğunuzda eliniz yapış yapış olur. Tüketicilere tavsiyemiz, çok parlak olmayan hurmaları satın almalarıdır. Glikoz şuruplu hurmalar, açıkta satılabildiği gibi, bazen de üzeri naylonla kaplı köpük tabaklarda birkaç adet şeklinde satışa sunuluyor."

'MEVZUAT DEĞİŞİKLİĞİ' TALEBİ

Glikoz şurubuna bulanan bazı hurmaların satış esnasında etiketlerinde belirtildiğini ifade eden Vargı, "Türkiye'de bu konuda bir mevzuat düzenlemesine ihtiyaç var var. Tarım ve Orman Bakanlığından hurma üzerine glikoz şurubu dökülerek satılmaması konusunda bir mevzuat değişikliği yapmasını talep ediyoruz,” diye konuştu.

Türkiye'nin geçtiğimiz sene hurmayı en fazla Suudi Arabistan ve İsrail'den aldığı bilgisini aktaran Vargı, bu ülkeleri İran ve Tunus'un izlediğini söyledi.

Vargı, ülkemizin hurmayı birçok Avrupa ülkesine ihraç ettiğini ve tüketicilere bu hurmalardan ulaştırılması gerektiğini de bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal