HPV Virüsü Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Kadınlarda ve erkeklerde görülen HPV virüsü kanser oluşumuna yol açabilmektedir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Kıran, HPV virüsü hakkında bilinmeyenleri bizlere aktardı.

23.01.2019-16:15 - (Son Güncelleme: 23.01.2019-16:12) HPV Virüsü Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Kadınlarda ve erkeklerde görülen HPV virüsü kanser oluşumuna yol açabilmektedir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Kıran, HPV virüsü hakkında bilinmeyenleri bizlere aktardı. İşte detaylar...

HPV Virüsü Nedir?

Human papilloma virüs ya da kısa adıyla HPV, genellikle cilt veya mukozanın yüzeyini oluşturan ve “çok katlı yassı epitel” olarak bilinen örtü katmanını enfekte eden geniş bir virüs ailesidir. Cinsel temas yoluyla bulaşır. Klozetten, sarılma veya el ele tutuşmayla, havuzda yüzmeyle veya ortak yerden yenilen yemekle bulaşmadığı kabul edilir.

HPV Virüsü Nasıl Tedavi Edilir?

Virüsün tedavisi yoktur, ancak çoğu enfeksiyon kişinin kendi bağışıklık sistemiyle temizlenmektedir. HPV virüsünün tedavisinden çok, enfeksiyonun yol açtığı sorunlar tedavi edilmektedir. Günümüzde rahim ağzı kanserinde normal bir hücrenin doğrudan kanser hücresine dönüşmediği, bazı ara basamaklar geçildikten sonra kanser geliştiği kabul edilmektedir. Smear gibi tarama testlerinde anormal test sonucu olan bireylerde rahim ağzından biyopsi yapılarak, yıllar hatta on yıllar sonra kansere dönüşebilecek bazı kanser öncesi durumlar saptanabilmektedir. HPV virüsünün değil, ancak HPV’nin yol açtığı bu kanser öncesi durumların tedavisi mümkündür.


Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal