Hangi Bitki Çayı Ne Zaman Tüketilmez?

Bitki çayları bazen çok yararlıdır. Ancak bitki çayları bazen de çok zararlıdır. Bu durumu engellemek adına ne zaman içilecekleri bilinmelidir.

03.11.2019-15:07 - (Son Güncelleme: 03.11.2019-15:03)

Bitki çayları yararlı olarak atfedilse de bazı durumlarda tehlikelidir. Bu durumların ne olduğu ve hangi hallerde olduğunu derledik.

HANGİ BİTKİ ÇAYI NE ZAMAN TÜKETİLMEZ?

Ihlamur çayı kan sulandırıcı etkisinden kaynaklı, kanamalara neden olabiliyor. Gebelikte tüketilmemesi lazımdır. İlaç etkileşimlerinden kaynaklı kullanmadan evvel kesinlikle hekiminize danışın. Soğuk algınlığı ve ateş gibi şikayetlerde zencefil doğal bir şifa kaynağı. Kan şekerini düzenlemeye, ödemi yok etmeye, kötü kolesterolü (LDL) düşürmeye, mide kramplarını azaltmaya destek ediyor. Taze zencefili kabuk tarçın, portakal kabuğu ve karanfil ile hazırlayarak içebilirsiniz. Sedef veya safra kesesi hastalığında yüksek oranda zencefil tüketimi kanamaya sebep olacağından özenli olunmalı. Zencefil içilmesi anne karnındaki bebeğin gelişimini negatif etkilediğine yönelik de birçok araştırma yer alıyor. Zencefil, pıhtılaşma bozukluğuna sahip insanların kullandığı ilaçlarla etkileşime geçerek ilaçların işlevini önlediğinden, aynı anda birden çok ilaç kullanıyorsanız zencefil tüketimi hususunda hekiminize veya diyetisyeninize kesinlikle danışın.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal