Günde 15-20 Adet Yer Fıstığı Yemek Hangi Hastalığın Önüne Geçiyor?

Günümüzde en sık rastladığımız sorunlardan biri de unutkanlık ve zihin yorgunluğu. Peki bunun üstesinden gelmek için ne yapmak gerekir? Hangi besinler beynimize iyi gelir? Hem zihnimize hem psikolojimize iyi gelecek o kuruyemişin faydalarını sizler için derledik.

25.05.2019-14:03 - (Son Güncelleme: 25.05.2019-13:50)

Hafızamızı güçlü tutmak ve odaklanma sorunları yaşamamak için soframızda muhakkak tüketmemiz gereken besinleri sizin için derledik.

KALSİYUM DEPOSU YOĞURDU HAYATINIZDAN ÇIKARMAYIN!   

Zengin bir kalsiyum deposu olarak bildiğimiz yoğurt içeriğindeki tirozin ile hafızayı güçlendirmeye destek oluyor. Yoğurt ya da diğer süt ürünlerinden günde en az 2 porsiyon (süt ya da yoğurt) tüketmeye önem verin.

GÜNDE 15 YA DA 20 ADET YER FISTIĞI ÇOK ÖNEMLİ     

Niasin kaynağı olan yer fıstığı bu özelliği sayesinde beyin sağlığının korunmasını sağlıyor. Sinir sisteminin sağlıklı çalışmasına katkıda bulunmasının yanında Alzheimer riskini de en aza indirir. Fakat yer fıstığının alerjik özelliğini ve yüksek kalorili olduğunu da unutmamamk gerekir. Bu nsebeple günde 15/20 adet tüketmeniz gerekli olacaktır.

BEYNİN GELİŞİMİ İÇİN CEVİZ ŞART    

Ceviz içeriğindeki omega 3 ve 6 yağ asitleri, fosfor, kalsiyum, potasyum ve demir bakımından zengin bir besin. Yapılan bilimsel araştırmalar cevizin hafızayı, algı ve öğrenme yetilerini iyileştirdiğini göstermiştir. Çocuklar da beyin gelişimi için günde en az 2 tam ceviz ya da yine omega 3 içeriği zengin fındık -bademden günde 10/15 adet yenmelidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal