Gün İçinde Uykulu Hissetmemek İçin Yapmanız Gerekenler

Uykulu hissetmek, birçok insanı rahatsız eden bir rahatsızlıktır. Kronik uyuşukluk ve odaklanamama sorunu günlük aktiviteleri zorlaştırabilir.

24.11.2018-17:16 - (Son Güncelleme: 24.11.2018-17:13) Gün İçinde Uykulu Hissetmemek İçin Yapmanız Gerekenler

Uykulu hissetmek, birçok insanı rahatsız eden bir rahatsızlıktır. Kronik uyuşukluk ve odaklanamama sorunu günlük aktiviteleri zorlaştırabilir. Zihinsel yorgunluktan kurtulmak ve konsantrasyonunuzu geliştirmek için yapabileceğiniz bir çok şey var.

Daha fazla su için: Yorgunluk çoğu zaman dehidrasyondan kaynaklıdır. Metabolizmanızı hızlandırmak için sabah uyandığınız anda bir bardak su içip gün boyunca su içmeye devam edin.

Kahvaltı yapın: Sabahları yataktan zorla kalkmak, muhtemelen gününüze yetersiz bir kahvaltı ile başlamak anlamına gelir. Fakat kahvaltı yapmak metabolizmanızı tembel düzeyde tutar.

Sık sık yiyin: Yorgunluk, vücudunuzun aç olduğunu ve yiyecek biçiminde enerjiye ihtiyaç duyduğunuzun bir belirtisidir. Günde üç büyük öğüne uymak yerine, gün boyunca 5 ila 7 küçük öğün yemek yemeye çalışın. Bu, kan şekeri seviyenizin düşmesini engeller ve vücudunuza odaklanmaya ihtiyaç duyduğu daha fazla vitamin ve besin sağlar.

Daha sık egzersiz yapın: Tek yapmanız gereken açık havada yürüyüş yapmak olsa bile günde en az on dakika çalışın. Kan dolaşımınızı hızlandırmak ve temiz hava solunuzu almanız uykunuzu açacaktır.

Müzik dinleyin: Müziğin ruh hali ve zihinsel durum üzerinde büyük bir etkisi vardır; duygusal durumunuzu değiştirmenin yanı sıra müzik, enerji seviyenizi de artırabilir. Yapılan önemli bir çalışma, müzik dinleyenlerin, dinlemeyen insanlardan daha fazla enerji aldıklarını gösterdi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal